Pentru minte,  Pentru suflet

De ce e complicată iubirea

Oamenii sunt însetați de iubire. Oamenii vor iubire și-o caută. Unii o caută cu disperare, dispuși la compromis. Oricum, în numele iubirii, compromisul sună mai blând. De ce e complicată iubirea?

Oamenii grăbesc iubirea și uneori se pierd în cele mai nepotrivite brațe. Alimentează fizic iubirea și-o consumă flămând, de teamă să n-o piardă. Lasă sufletul pe mai încolo și apoi se descoperă străini, în brațe și în paturi străine.

Oamenii se tem atât de mult de singurătate, încât mimează iubirea. Nu au curajul să ceară iubire. Nu au curajul să pună condiții, nu au curajul să-și dezgolească sufletul înaintea trupului. Oamenii se oferă în avans, sperând ca apoi să fie bine. Iar după aceea se cunosc – și nu se mai recunosc.

Oamenii sunt însetați de iubire. Visează la o iubire pură. Se înduioșează la filmele în care un el și o ea se întâlnesc. Dar nu înțeleg că abia de acolo, după happy end-ul de pe ecrane, încep realitatea, greul și frumosul, munca și luptele cu noroiul.

Iubirea nu e ceva ce găsești de-a gata. Iubirea adevărată se naște, se crește, se desăvârșește. Iubirea adevărată nu se murdărește. Iubirea se oblojește. Iubirea cere timp și răbdare.

Iubirea e discretă, curată. Iubirea e simplă. Dar noi suntem complicați. Și-atunci complicăm și iubirea. Și-atunci… e complicată iubirea.

de ce e complicată iubirea - cer - nor în formă de inimă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *