OAMENI - în fiecare zi

Copilul-fluture și-o lecție pentru cei care nu se simt bine în viața lor…

N-am făcut noi multe campanii pe blog, dar am făcut. Și, cel mai important mi se pare că am reușit, în mare, să păstrăm legătura cu cei pe care, împreună, i-am ajutat. Mai mult, voi ați fost cei care m-ați ținut activă și care, periodic, m-ați mai întrebat – și încă mă mai întrebați – despre unul sau altul dintre copiluți, dintre cazuri, dintre necazuri…

Când spun Alexandra-Denisa, copilul-fluture – știți deja cam cât de veche ne este prietenia. Din 2012, de pe vremea în care draga noastră avea trei ani. Campania pentru ea a fost una dintre cele mai mari și mai puternice, iar ajutorul a fost impresionant! Nu greșesc dacă spun că, de atunci și până astăzi cazul copilului-fluture a reușit să rămână în atenția oamenilor cu suflet mare. Nu neapărat cu mult, cât cu omenie, cu o anume constanță, cu zâmbet, cu grijă față de aproapele.

Alexandra este mare și frumoasă, foarte isteață și e o lecție pentru mulți. Nu se simte prea bine și o dor toate, sărăcuța – și, totuși… ironic pentru noi… se simte bine în pielea ei! Ieri am vizitat-o și, la rugămintea mamei, i-am făcut mai multe fotografii detaliate, pentru a le trimite unor medici din București. A fost, pentru a nu știu câta oară, un moment greu pentru mine. Căci obișnuiesc s-o percep pe Alexandra ca pe un întreg de bunătate, de copilărie, de suferință și de rană deschisă. Și-mi e de ajuns să mă cutremur toată, să mă rog, să privesc viața cu alți ochi. Cu atât mai mult în momentele în care trebuie să mă concentrez pe amănunte, mă simt dărâmată!

Alexandra Denisa - epidermoliza buloasa 2

Alexandra Denisa - epidermoliza buloasa 3

Alexandra Denisa - epidermoliza buloasa 4

Copilul acesta poartă o cruce mare și grea, de neimaginat, oricâte scenarii ne-am face. De aceea, față în față cu fluturașul dezgolit de hăinuțe, simt cum cad și măștile lumii acesteia. Simt cum necazurile mele se transformă în nimicuri, cum viața mi-e aiurea doar pentru că așa accept eu să-mi fie… Simt că mă plâng prea mult pentru cât de puține fac pentru a-mi fi bine și simt că nici măcar binele și sănătatea și viața pe care le am nu-s un premiu pentru cine știe ce merite, ci-s căpătate, pur și simplu, din prea multa milostivire a Cuiva…

Însă Alexandra are un rol, mai presus de suferința ei. Alexandra e puternică. Și minunată! Alexandra emană bunătate și înmoaie și cele mai tari suflete. Un copil ca Alexandra, cu o cruce atât de grea – poate să adune oamenii în jurul ei și poate să facă lumea mai bună! E drept că nimeni nu și-ar dori să fie în pielea Alexandrei, dar e și mai drept că prea puțini am putea avea forța ei. Conștienți de toate acestea, haideți ca nici de aici înainte să n-o uităm! Haideți ca și de acum înainte să reușim să-i fim alături!

Puținul nostru de bani, de ajutor, de omenie, de a arăta că ne pasă face mult pentru Alexandra și pentru familia ei. Informațiile de bază rămân neschimbate:

Bibirig Daniela
RO22 OTPV 1400 0028 8942 RO01
Mama poate fi contactată la numărul de telefon: 0761 494 288.

Și, ca să închei în ton vesel, specific Alexandrei, am să vă redau o discuție dintre ea și un copil din lumea cea mare…

– Auzi, dar tu de ce tot apari pe internet și pe la televizor? Părinții tăi n-au bani, ca să poată avea grijă de tine?

– Părinții mei au mereu grijă de mine! Dar eu apar peste tot pentru că mă iubește lumea și pentru că sunt o vedetă!

🙂 Bravo, Alexandra! Așa se trece prin viață! Cu inima curată și cu fruntea sus!

*** Aici am vorbit pentru prima dată pe blog despre Alexandra și am explicat ce înseamnă epidermoliza buloasă ori, mai cunoscută nouă, boala copilului-fluture.

*** Aici se regăsesc toate scrierile de pe blog care fac referire la Alexandra Denisa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *