Ale tinereţii valuri,  Bucurii

Șoc și groază! Cercetătorii spun că din 2006 și până astăzi au trecut zece ani!

Ce șoc?! Ce groază?! Halucinant de-a dreptul! N-ai să ghicești cine și-a dat întâlnire de taină, la ceas de seară, prin Iașul tinereților, și-al studenției, și-al îndrăgostelilor, și-al amintirilor, și-al bețiilor cu miros de tei! După ce-au aflat de la marii cercetători că anul 2016 semnifică, nici mai mult, nici mai puțin, decât al zecelea an din 2006 încoace, niște omuleți au spus că e cazul să organizeze o masă rotundă – mai mult dreptunghiulară – în jurul căreia să repună țara la cale. Și s-au întâlnit! Și țara arată mai bine! 🙂

Râdem, glumim și, clar!, nu îmbătrânim, chiar dacă au trecut zece ani de când am terminat facultatea. Acum câteva zile m-am întâlnit cu o parte dintre colegii mei de la Jurnalism, promoția 2006 – din cadrul Departamentului Științele Comunicării, Facultatea de Litere, Universitatea „Al. I. Cuza”. Din Iași, din București, din restul țării și chiar din străinătate, cine a putut ajunge, a ajuns. Au fost și alții care, din binecuvântate pricini nu au putut să ciocnească un pahar cu noi – dar i-am știut cu gândul și cu sufletul acasă, i-am pomenit și i-am simțit aproape.

A fost o seară de vis! De râs, de amintiri, de tristeți ale oamenilor mari, de povești, de prietenie! De promisiuni că nu vom mai permite să treacă ani și ani, fără a ne mai întâlni.

10ani7

După numeroase carafe cu… limonadă, cercetătorii de la masă au concluzionat că am reușit să ne menținem starea de bună dispoziție uitându-ne puțin spre deloc la televizor, păstrând prostul obicei de a comunica față în față și extraordinar de prostul obicei de a savura o lucrătură de presă de calitate.

Și drept mai grăiesc cercetătorii! Căci am mulți colegi care au rămas în domeniu – o parte pe jurnalism pur, alții pe comunicare – motive de adevărată mândrie! Colegi buni și faini, creativi și profesioniști!

Sfârșitul nu-i aici, așa că știrea aceasta nu are încheiere. Dar are, cu drag, un gând închinat unor oameni dintre cei care ne-au ajutat să ne mișcăm cu talent din 2002 în 2006 și care ne-au rămas prieteni, repere și liant până în prezent: Domnilor profesori, vă mulțumim!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *