Bucurii,  Maria-Paula

Ziua în care Maria-Paula s-a născut a doua oară

Ziua de 15 august este una de mare sărbătoare. E o zi de plâns și de bucurie sfântă, căci Maica Domnului a plecat la Fiul său, dar lumea nu a părăsit! De acolo, de Sus, ne ascultă rugăciunile, ne vine mereu în ajutor și mijlocește pentru noi și pentru mântuirea noastră în fața lui Dumnezeu.

De fiecare dată, pe 15 august ne amintim și de marele moment în care prunca mea s-a născut din apă și din Duh! În 2010, pe 15 august, Maria-Paula a fost botezată. Atunci a primit pentru prima dată Sfânta Împărtășanie și atunci în brațele mele s-a întors un pui de creștin!


Timpul trece repede. Important este, pe cât ne stă în putință, să-l facem să treacă și frumos. Iar frumos înseamnă, în acest context, să ne bucurăm de ziua de 15 pe toate planurile. Să mergem la biserica la care Maria-Paula a fost botezată și a primit binecuvântarea Maicii Domnului și a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, să ne împărtășim, să plecăm apoi de acolo, în lume, să mâncăm prăjituri și înghețată, să zâmbim, să ne îmbrățișăm, să ne iubim mult și bine!

Teoretic, 15 august poate fi o zi ca toate zilele. Practic, e prea plină de semnificații și de emoții, pentru a nu fi total la sufletul meu. La mulți ani, pui de creștin! Să-ți duci cu demnitate și cu bucurie crucea și să știi că, dacă Dumnezeu îngăduie uneori ca aceasta să fie mai grea decât ai prefera… e pentru că te știe puternică și înconjurată de aliați pe cinste – din Cer și de pe pământ! Să fii fericită!

Vezi și:
Alte poze de la botezul Mariei-Paula

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *