Pentru minte,  Pentru suflet

La fiecare pas, un nou început. Și, totuși, câte începuturi trăim?

Că-i azi, că-i luni, că-i prima zi de mai, că-i un nou serviciu, o nouă relație, o nouă cădere, o nouă ridicare, o nouă lecție învățată sau un nou șut în fund – mereu o luăm de la capăt. La fel sau… altfel. Mai cu foc sau mai cu sictir, mai cu optimism sau mai încrâncenați, mai dornici de a fi fericiți sau mai inconștienți.

În fiecare pas e un nou început. În fiecare sfârșit e un nou început – la fel cum și în fiecare continuare ne lovim de același nou început. Ni-l dorim mereu a fi unul cu bine. Dar câți și câte facem pentru acest bine? Cât reușim să avansăm de la stadiul de dorință la… împlinire? Câți ne bazăm pe „ghinion” și, mai apoi, pe „norocul” de a primi șansa unui nou luat de la capăt – punând motiv că… mai avem timp? Câți reușim să trăim în prezent, să fim părtași, actori principali în rolul noului început – și câți ne pierdem în trecut sau ne avântăm cu prea mare elan în viitor, uitând de magicii aici și acum?

Câți măcar dintre cei ce ne poticnim în trecut încercăm să reparăm ceva? Și câți dintre cei ce trăim în viitor o facem cu gând bun, de pace și zâmbet? Câți luptăm pentru un nou început cu bucurie?

Hai să ne trezim! Să trăim începutul acesta! Și începutul următor! Și apoi pe celălalt! Pas cu pas, să construim fiecare nou început și să facem un puzzle uriaș din trăit frumos, cu asumare și cu responsabilitate! Pas cu pas, putem lucra cu noi și la noi. Și, apoi, surpriză!, din interior spre exterior, începuturile vor fi mai faine și în jurul nostru.

Azi e rost de un nou început. De o lucrare mai temeinică a noastră cu noi înșine. O fi astăzi liber pentru unii – dar atunci, să fie și… libertate! E timpul să ne eliberăm din trecut și din viitor, pentru a trăi în prezent. E timpul să ne promitem și chiar să ne oferim dreptul unui bun nou început! Nu-i ușor. Dar nici imposibil. Putem să nu reușim. Dar și din nereușite învățăm drumul spre reușită. Și-o luăm de la capăt. Iar și iar. Hai, spor să avem în noile începuturi!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *