Ale tinereţii valuri

50 de ani de căsătorie – eu n-am putut, dar voi puteți!

50 de ani de căsătorie nu-s de ici, de colo. Observăm unele exemple și, ce-i drept, numai o parte dintre ele ni le putem lua și modele. Dar important e să învățăm de la fiecare pereche în parte. Și inclusiv de la perechile care azi nu mai există ca familie. Pentru că unele greșeli e bine să le învățați de la alții și să nu le mai faceți și voi.

O singură dată am scris complet asumat un mesaj pentru cei care mai împart încă patul cu persoana iubită. De data aceasta, am vorbit. Și am făcut-o inspirată de evenimentul prilejuit de premierea familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dar și de afirmația glumeață a unei tinere soții care a spus că…: „până ajung acolo, îl omor”…

50 de ani de căsătorie - Ziua Familiei

Te și vă încurajez să ascultați ceea ce am spus. Și să puneți un pic la suflet. Și, dacă sunteți în cadrul familiei întregi, complete, frumoase, să vă străduiți să rămâneți așa. Nimic bun nu-i ușor, sunt conștientă de asta. Dar m-aș bucura să fiți și voi conștienți că poate merita efortul cu vârf și îndesat!

2 Comments

  • Florina

    Am ascultat pana la capat ce ai spus tu si am retinut in mod special modul in care te-ai jucat cu laitmotivul blogului tau, daca-mi permiti sa-i spun asa, la cuvantul „piatra” ma refer. Ne-ai indemnat pe noi, astia care inca suntem casatoriti sa avem grija sa nu punem „piatra peste piatra ca sa ajungem sa facem ziduri” (de netrecut) intre noi. Asa este, mai bine sa punem piatra peste piatra si, cand ajungem la cei 50 de ani sa putem striga bucurosi, recunoscatori, cu ochii spre Cer, CASTEL! La asta sa ne serveasca pietrele, la constructii de castele. Impreuna!!!
    Nu ma pot abtine (poti sterge partea asta ca scopul nu e sa-mi fac reclama pe blog la tine) sa-ti spun ca am o poezie pe blog (Cand esti bolovan) si m-am dus cu gandul acolo, deci vin si eu si reiterez ideea ta cu zidurile: Sa incercam sa nu fim bolovani! Ci sa ne ascultam si sa muncim impreuna la constructia familiei si, in plus, cum zicea un preot „sa nu fim nervosi in acelasi timp”.
    Despre cuplurile care doar fac vechime pot spune doar ca nu au inteles nimic din Taina casatoriei, iar parintele Arsenie Boca este unul dintre putinii preoti (bine, el e un sfant, nu un simplu preot) care sfatuiau femeile sa divorteze cand stia ca nu exista viitor in familiile lor.
    Celor care apuca 50 de ani si sunt un model pentru noi, astia mai tineri putin, Doamne ajuta, la cat mai multi! Ca e nevoie de modele in secolul asta.
    In incheiere, bine ai revenit pe blog! 🙂

    • anda_elena

      Am revenit… ca să dispar… că abia acum am realizat că aveam comentarii noi! 🙂 Uau, tu îți dai seama?! S-a cam dus vremea comentariilor pe blog – iar tu vii ca un minunat refresh! Mulțumesc!
      Da, am realizat în timp că pietrele capătă mereu noi și noi înțelesuri. La fel și numărul 7. Toate cresc odată cu noi! Și se dezvoltă!
      Nu am de ce să șterg nimic din ceea ce îmi scrii – din contra! Primesc cu recunoștință și cu bucurie!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *