Ale tinereţii valuri,  Bucurii

Familia Epure – 47 de anișori :)

2 august – ziua LUI.

6 august – ziua EI.

17 august – ziua LOR. Și-a noastră, trăitori în neamul lu’ Epure :).

Dragii mei dragi au împlinit astăzi 47 de ani de căsnicie. 47 de ani presărați cu de toate – dulci și amare, grele și ușoare, mângâietoare și înțepătoare.

Eu n-am văzut în casă dragoste din aia, siropoasă ca-n filme, dar am văzut înțelegere și respect.

N-am văzut în casă ranguri și împărțiri clare ale treburilor casnice, de genul – eu nu fac aia, că-s bărbat sau lasă-l pe el să facă, eu sunt o doamnă. Prin urmare, tata a spălat la mână de i-au sărit capacele, a curățat verdețuri, știe să dea și cu mătura – iar mama a schimbat becuri și a bătut cuie ori de câte ori a fost nevoie și-a cărat de la piață de i-au căzut rinichii, pentru că a făcut mereu cumpărături atunci când găsea ceva ce știa că-i trebuie, nu doar atunci când era însoțită.

Ne-au fost întotdeauna prieteni – dar, au știut să pună și limitele și să fie părinți. I-am respectat și-i respect pentru felul în care ne-au crescut – și pentru felul în care își continuă, astăzi, menirea de bunici. Pentru cine mai are dubii și întrebări de genul: de ce-s eu veselă, sociabilă, comunicativă, deschisă, cu stimă de sine destul de ok – cred că v-ați dat seama deja: EI sunt de vină! 🙂 Ei sunt de vină și pentru felul în care îmi place mie să fiu mamă!

Parinti

Ei sunt minunile mele. Minunile noastre! Și, dacă înainte consideram că un om de 47 de ani e deja bătrân, acum cred că ei, la 70 și la 76 de ani și la 47 de ani de căsnicie sunt unii dintre cei mai tineri și mai frumoși oameni din lume! Sunt așa, pentru că au sufletul tânăr, pentru că au trăit și au lucrat toată viața printre și pentru copii! Sunt așa, pentru că altfel nici nu știu să fie – pentru că și supărările îi țin puțin, și necazurile știu să le întâmpine cu zâmbet, și viața o consideră un dar.

Sunt așa, pentru că sunt ai noștri și, oricât de mare și de real ar fi mult-obsesivul conflict dintre generații, eu nu pot să nu-i iubesc și să nu pup pământul și să mulțumesc pentru că-i am. Da, tocmai mi-au țâșnit niște lacrimi în colțul ochilor – dar, sunt atât de bune și de firești, încât cred că-mi și stă bine cu ele :). Și cel mai bine îmi stă și ne stă cu ei lângă noi!

La mulți ani, dragii noștri dragi! Să fiți sănătoși, frumoși, voioși, să jucați la nunta nepoților și să ne fericiți, în continuare, existența! Vă iubim! 

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *