Bucurii

La mulți ani, mama!

Azi este despre mama mea cea minunată și dragă. Despre cea care mi s-a făcut culcuș încă din vremea în care m-a ținut în pântece și care și astăzi mi-e punct de echilibru, sprijin și exemplu. Și astăzi mă ține în palmele ei, și astăzi îmi mângâie sufletul. Despre ea am vorbit în premieră aici și despre ea aș putea scrie cărți, fără să epuizez vreodată subiectul! 🙂

Ea este omul care nu obosește, parcă, niciodată. Ea este omul cel mai puternic și mai dulce pe care îl știu. Ea este cea care mă învață că imposibilul devine posibil atunci când ai un scop bun în viață, atunci când iubești, atunci când trăiești ca să te dăruiești celorlalți.

Sunt multe momente în care mi-s mai obraznică decât prevede legea… Sunt multe momente în care uit să pup pământul pentru mama mea. Prin urmare, sunt multe momente în care o întristez. Cu toate acestea, ea nu s-a abătut niciodată de la drumul ei. N-a părăsit niciodată terenul nostru de mamă-fiică și n-a întors niciodată spatele. Ea e definiția perfectă a leoaicei care face totul pentru puii ei și pentru familie.

Flori pentru mama

Ea e definiția perfectă a aproapelui care ajută fără să aștepte ceva la schimb. Ea e definiția perfectă a omului care nu-și arată nici vârsta, nici boala, nici durerile, nici frământările… atunci când are treabă, când are de oferit zâmbete și-o mâncare bună, când are grijă de nepoți și când… mai poate un pic!

Odihna ei e în odihna noastră. Binele ei e în binele nostru. Mulțumirea ei e în liniștea noastră. O cert, de multe ori – și mă bucur în continuare de toate acestea. Aș vrea să profit mai puțin. Aș vrea să ajut mai mult. Aș vrea să răsplătesc pe măsură. Însă mi se întâmplă ca, invers proporțional cu dorința de răsplată, să mă împiedic și să greșesc de o mie de ori mai tare. Să o rănesc. Și-atunci, realizez că sunt pur și simplu binecuvântată cu o asemenea mamă și că, oricât m-aș strădui, n-o să pot „plăti” în veci pentru darul pe care l-am primit prin mama mea. Așa că-mi fac o cruce mare și-L rog pe Dumnezeu să mângâie acolo unde eu rănesc. O rog pe Maica Domnului să-i fie aproape și s-o ajute – căci, cine poate înțelege mai bine o mamă, dacă nu… o Mamă?

La mulți ani, mama mea dragă! Săru-mâna pentru tot și pentru toate! Să fii sănătoasă și veselă! Te iubim mult!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *