Pentru minte,  Pentru suflet,  Vorbe de duh

18 vorbe de care să ținem cont

* Poate că realitatea e mai ușor de suportat decât imaginația. (Marin Preda)

* Veți fi liberi numai atunci când veți păși cu iubire spre cei ce vă urăsc. (Părintele Arsenie Papacioc)

* Obstacolele sunt lucrurile acelea îngrozitoare pe care le vedeți atunci când vă luați ochii de la visul vostru. (Henry Ford)

* Dacă într-o anumită faptă noi suntem vinovați 5%, iar alții sunt vinovați 95%, dacă noi ne îndreptăm vina noastră de 5%, atunci nu mai simțim vinovăția celorlalți. (Părintele Sofronie Saharov)

* Gloria nu este a celor neînvinși, ci a celor care se ridică după fiecare lovitură. (Proverb made în China)

* Atât de mult să-l iubești pe celălalt, încât să-l vrei mântuit. (Părintele Constantin Necula)

* Fă ce vrei, dar înainte pune-te în rândul celor care ştiu ce vor. (Friedrich Nietzsche)

citate de pe garduri - despre iubire

* Dacă taci, să taci din iubire. Dacă vorbești, să vorbești din iubire. Dacă corectezi pe cineva, să îl corectezi cu iubire. Să ai mereu în adâncul inimii rădăcina iubirii. (Sfântul Augustin)

* Lingușirea este plata anticipată a trădării ce ți se pregătește. (Nicolae Iorga)

* Când simți că nu mai poți de atâta necaz, nici necazul nu mai poate de atâta TU. (Părintele Ioan Valentin Istrati)

* Încetează să mai fii cine erai și transformă-te în cine ești. (Paulo Coelho)

* Înfrânează-ți iuțimea sufletului cu dragostea. Veștejește partea poftitoare a lui cu înfrânarea. Înaripează partea rațională a lui cu rugăciunea. Și lumina minții nu se va întuneca niciodată. (Sfântul Maxim Mărturisitorul)

* Înainte să vorbești, ascultă. Înainte să reacționezi, gândește. Înainte să cheltuiești, câștigă. Înainte să critici, așteaptă. Înainte să te rogi, iartă. Înainte să te-oprești, încearcă. (Ernest Hemingway)

* Creștinismul nu ne oferă un mod miraculos de a scăpa de suferință, ci ne pune la îndemână miraculosul mijloc de a o îndura. (Părintele Nicolae Steinhardt)

* Timpul linişteşte și lămureşte. Nicio stare sufletească nu poate rămâne neschimbată de-a lungul timpului. (Thomas Mann)

* Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreapta Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o cu mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât o poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce! Ţine-o bine şi urcă Golgota spre Înviere! (Sfântul Nectarie)

* Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi. (Mihai Eminescu)

* Îți merge bine? Binecuvântează pe Dumnezeu și binele rămâne! Îți merge rău? Binecuvântează pe Dumnezeu și răul se duce! (Sfântul Ioan Gură de Aur)

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *