Pentru minte,  Pentru suflet

Astăzi o iau de la capăt

În fiecare dimineață de până acum m-am… trezit. Mai mult sau mai puțin conștientă de șansa ce mi s-a dat. Mai mult sau mai puțin obosită, mai mult sau mai puțin zâmbăreață, mai mult sau mai puțin pusă pe fapte mari. În fiecare dimineață începe un nou astăzi. În care am nu doar dreptul, ci și obligația de a o lua de la capăt. Ziua de astăzi este cea mai importantă zi din viața mea! Pe ea o dețin și ea-mi este cea mai mare avere. Cu ziua de astăzi mai pot repara ziua de ieri și doar cu ziua de astăzi pot pregăti un eventual mâine.

Azi mă bucur de azi!

Astăzi încă fac parte din viața mea. Reînvăț să mă mișc, să respir, să iubesc, să trăiesc. Să mă bucur, să plâng, să mă rog, să mulțumesc, să fiu recunoscătoare, să mă enervez, să clădesc, să dărâm, să mă împiedic, să cad, să mă ridic, să îmbrățișez, să dansez, să-mi ofer ajutorul, să fac o glumă proastă, să fac o glumă bună, să fac haz de necaz…

Astăzi este cea mai frumoasă zi! Azi am ocazia să-mi cer iertare, azi am ocazia sa iert, azi am ocazia să mă împac cu alții, azi am ocazia să mă împac cu mine. Azi am ocazia să cunosc oameni noi, să învăț lucruri noi, să fac bunele obiceiuri să devină o obișnuință.

Azi! Nu mâine, nu acușica, nu cândva. Azi vreau să trăiesc azi! Azi nu vreau să mă mai amân, să mă mai așez în coada priorităților, să mă mulțumesc cu puțin. Dacă azi m-am trezit, azi mă bucur! Și mâine, când va deveni azi, din nou mă voi bucura. Ziua cârtiței poate să nu fie chiar un coșmar – dacă învățăm să trăim fiecare zi… complet!

Astăzi o iau de la capăt! Și vreau să trăiesc în întregime. Un astăzi fericit îmi doresc – și-ți doresc și ție!