Hopa tropa prin oraş,  România

Forza ZU a zguduit Iașul!

Am participat aseară – până spre azi dimineață – la un eveniment cum rar mi-a fost dat să întâlnesc. Și-am descoperit, cu bucurie, că nu m-am încrezut degeaba în Forza ZU și, implicit, în prietenii de la Radio ZU! Peste 100.000 de oameni au ieșit ieri din casă și s-au oprit, fiecare, pe unde a putut, cât mai aproape de scena instalată în fața Palatului Culturii. Cum pututul și cu vrutul nu sunt mereu mână în mână, iar puhoaiele de participanți la karaoke nu se mai opreau, zona publicului s-a întins mult în toate cele patru zări.

Zarea mea a fost în spatele scenei, acolo unde am putut fi suficient de aproape de vedetele momentului.

M-am bucurat de un aparat bunuț și de un obiectiv care a împușcat de la distanță. Așa că, n-am plecat de acolo cu mâna goală și nici nu am luat aerul nimănui. Nu m-am pozat cu niciun artist și nici n-am leșinat la vederea vreunuia :). Mă pot lăuda, însă, că am prins în cadru aproape toate dintre cele 24 de chipuri-cheie care au transformat scena în foc de artificii și baloane de săpun.

Cei de după garduri ne invidiau pe noi, ăștia din backstage. Eu cred, însă, că peste gard, în fața scenei și a plasmelor uriașe a fost adevărata petrecere. Dar, cum starea mea din ultimele zile nu era tocmai una de bucurie – mie mi-a priit liniștea din spate. Și-am profitat de ea, cât am putut.

Ca amuzament, înainte de a da drumul la poze, pot spune că în unele momente, când nu prea știam un anume star ori o melodie de-a lui… mă simțeam… depășită. Simțămintele mi-au fost și confirmate! La un moment dat, dintr-un grup gălăgios de puști vine unul să mă/ ne întrebe dacă a cântat deja nu-știu-cine pe scenă.  Am ridicat din umeri, pentru că tocmai mă întorsesem din cortul vedetelor, acolo de unde nu se auzea prea bine ce se întâmplă în fața mulțimii. Am auzit, însă, revolta unei prietene a copilului cu întrebarea: Băăăiii, da’ întreabă și tu pe cineva mai tânăr!!! Cei 30 de ani neîmpliniți ai mei au bușit în râs și, tot în râs, am exclamat: Heiii, m-ai jignit! La care copila a căscat ochii mari și s-a scuzat: Ăăă, nu, eu doar îi ziceam să meargă la din ăștia mai… teenagers!!! 🙂

Și-acum, gata cu vorba, hai cu pozele!!!! Ordinea este fix aceea pe care am prins-o, fără preferințe și fără mofturi!

Dacă nu v-ați dat încă seama ce a înseamnat publicul de la Forza ZU, iată aici o mostră!

A fost… cum n-a mai fost! Și, în spatele a tot a existat o muncă uriașă. Un sacrificiu mare și o trecere peste toate durerile și problemele personale. Felicitări, Daniel Buzdugan! Felicitări, Mihai Morar! Felicitări, Radio ZU! Felicitări pentru toată echipa care a făcut să se împlinească spusele: Iașul este Forza ZU, Forza ZU e România!!!

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *