Explicaţiuni,  Pentru minte

Aghiasma Mare NU se înmulţeşte

Scriu asta după ce am auzit, în repetate rânduri, oameni care spuneau că vor adăuga apă normală peste aghiasma pe care au luat-o pe 6 ianuarie de la biserică. Spre deosebire de Aghiasma Mică, Aghiasma Mare se face doar de două ori într-un an, în Ajunul Bobotezei şi de Bobotează, şi nu se înmulţeşte.

Aghiasmă Mare - busuioc
Foto: Oana Nechifor/ doxologia.ro

Cu Aghiasma Mare se stropeşte prin casă, în grădini şi la animale. Se bea în fiecare dimineaţă, pe nemâncate, timp de opt zile. Se şi păstrează o parte într-o sticlă curată – cel mai bine de sticlă.  Aceasta va fi folosită în momente de impas, la boală ori la vremuri de ispite, sub îndrumarea duhovnicului! Aghiasmă Mare primim şi după ce ne-am spovedit, dacă nu suntem vrednici de Sfânta Împărtăşanie.

***

Citeşte și

* 6 ianuarie – Botezul Domnului

Vă rog, spălați-vă și după Bobotează!

11 Comments

 • Iosazaur

  Oau… Câte întrebuințări are agheasma asta. De ce te mai duci la doctor atunci? Bea agheasmă când te simți rău, iar dacă îți rupi un picior, mergi la duhovnic, că ți-l repară el. Nimic nu e mai tare decât rugăciunea, nici măcar ghipsul…

  • anda_elena

   Îmi pare rău că eşti atât de radical. Nu-mi amintesc vreodată să fi spus, în postările mele cu temă religioasă, că n-am avea nevoie de medici.
   Asta nu înseamnă că, dacă avem medici, nu avem nevoie de Dumnezeu şi de credinţă.
   În toate trebuie păstrat un echilibru.

   Totuşi, dacă vrei să afli o experienţă pe viu, trăită de mine, care include şi o doză de agheasmă (mică), citeşte aici. http://saptepietre.ro/2011/04/crezi-in-minuni-dar-in-dureri-de-masele.html
   Da, aghiasma mi-a fost de folos într-un moment de cumpănă.

   • Iosazaur

    Dacă pentru tine un moment de cumpănă înseamnă o durere de dinți e grav, iar dacă ai impresia că ți-a trecut de la agheasmă, e cumplit. Te invit să citești despre asta: http://ro.wikipedia.org/wiki/Placebo
    Oamenii încă mai trăiesc cu impresia că există leacuri miraculoase și ritualuri vrăjitorești, ca acum sute și mii de ani, ceea ce e groaznic. Păcat…

    • anda_elena

     E grav să pui toate minunile pe seama efectului Placebo… Eu nu încerc să oblig pe nimeni să creadă. Dar, mă supără când unii vor să şteargă credinţa, fără să respecte nimic.
     Tu pui pe Dumnezeu şi ritualurile vrăjitoreşti în aceeaşi oală – abia ăsta e păcatul…

     • Iosazaur

      [Mesaj şters de admin. Discuţiile de gen ping-pong sunt inutile. Dacă nu avem nimic de învăţat şi, dacă începem să ne jignim reciproc… nu ajungem la niciun rezultat.]

 • Serafim

  Nene, matale ești troll. Ai văzut cum scrie Anda, ce subiecte abordează, în ce fel o face. Nu-ți place, Internetul e mare, du-te și prășește pe unde vrei. lasă lumea să trăiască. Nu-ți mai face reclamă cu troleala că nu ține. Cine ți-a spus că așa se face reclamă la un blog, te-a păcălit.

  • anda_elena

   Mulţumesc pentru sprijin!
   Mă supără unii oameni care caută doar trafic prin discuţii în care nu cred. Însă, mai tare mă bucură numărul mare de persoane care au vrut să afle despre Aghiasma Mare, dacă se înmulţeşte sau nu şi au ajuns aici.

 • Nicoleta

  Bine v-am gasit!
  S-ar putea ca prim mare mila Sa, Doamne- Doamne sa ne fereasca de a ajunge la doctori rugandu-ne si band din aceasta apa sfintita despre care cercetatorii rusi au tot vorbit la superlativ…..Da’ unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere, cu atat mai putin noi nu putem avea pretentia sa cerem de la cei ce nu au ce da.
  Am primit in dar liberul arbitru, asta inseamna ca Dumnezeu a ingaduit si caderea, ca o forma de selectie- altfel spus, in infinita-I inteligenta, face recrutarea si selectia in mod natural, dovedind ca este supremul specialist in managementul resurselor umane(MRU).
  Doamne ajuta si un ger de Boboteaza asa cum e datina. Ca sa distruga microbii!(Sic transit gloria mundi.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *