Ale tinereţii valuri,  Din online,  Pentru minte

Despre zambet

Mai demult, o doamna psiholog m-a analizat din cap pana-n picioare si mi-a spus ca eman bucurie. Ca am o privire luminoasa si colturile buzelor indreptate in sus – ca intr-un zambet continuu.
Dar, bucuria si zambetul meu nu au fost intotdeauna un prilej de bucurie si zambet si pentru cei din jur. Am fost acuzata ca nu am nicio problema si ca nu stiu ce-s acelea greutati ale vietii. Am incercat sa explic faptul ca nu m-ar usura cu nimic o mutra acra sau ideea de a ma plange tuturor celor ce-mi ies in cale. Am stat si serioasa mai multa vreme – provocand celor invatati cu bucuria si cu zambetul meu atacuri de panica.
Ce-ai patit?
Nimic!
Atunci, unde ti-e lumina din priviri, unde ti-e zambetul?
Se odihnesc…
Am pretentia ca n-am ras niciodata de proasta, fara motiv. Dar, am cautat toate motivele din lume pentru un zambet. Al meu si al celor din jur.

Spate pietre e un blog jucaus. Pentru ca lucrurile facute in joaca sunt cele mai serioase.
70% dintre cei care v-ati facut timp sa bifati o optiune a sondajului lansat acum cateva zile – zambiti ori de cate ori aveti ocazia. Va felicit si va indem sa procedati in continuare, la fel!
13% zambesc doar atunci cand isi amintesc. E de bine! Incercati sa va amintiti asta cat mai des, creati din zambet un stil de viata! Fiti fericiti!
8% zambesc doar atunci cand sunt fortati de imprejurari. Forta nu implica dorinta, nici sinceritate. Un zambet fals nu e un zambet. Mai mult decat a face bine, el poate rani. Si va poate da de gol. Meditati la asta!
5% nu zambesc si 2% zambesc non stop. As vrea sa cred ca optiunile astea au fost bifate doar pentru a starni zambet. Daca nu, e o mica-mare problema. In ambele situatii 🙂

In incheiere, vreau sa ne delectam sufletul. Sa ne amintim cateva cuvinte din intelepciunea popoarelor antice:
Un zambet nu costa nimic, dar ofera mult. El imbogateste pe cei ce-l privesc, fara a-i face mai saraci pe cei ce-l daruiesc. El ia numai o clipa, dar amintirea sa dainuie uneori pentru totdeauna. Nimeni nu este atat de bogat sau puternic incat sa treaca in viata fara el si nimeni nu este atat de sarac ca acela care poate fi imbogatit prin el. Un zambet aduce fericire in casa, bunavointa in munca si este semnul prieteniei. El aduce odihna celor truditi, veselie celor descurajati, o raza de soare celor tristi si necajiti. Cu toate acestea zambetul nu poate fi cumparat, cersit, imprumutat sau furat, pentru ca el este ceva ce nu are valoare pentru nimeni pana cand nu este daruit. Unii oameni sunt prea obositi ca sa va daruiasca un zambet. Daruiti-le voi unul, pentru ca nimeni nu are nevoie mai mare de un zambet decat acela care nu-l poate darui.

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *