Pentru minte,  Te-Ve(de)

Ziua cea mai periculoasă din an

Și cum mă uitam eu astă noapte la Recrutul, nu știu cum să vă zic… dar FIX episodul de astă noapte era despre ziua cea mai periculoasă din an. Adică despre… Valentine’s Day.

Am zâmbit, realizând felul în care s-a pliat filmul pe realitate. O realitate care nu mă impresionează. Dar care, na, ce să zic… în State este „la ea acasă”.

Nu despre dragoste o să vă vorbesc sau despre felul în care ținem sau nu ținem noi această „sărbătoare”. Însă altceva mi-a atras atenția în film. La ședința de dimineață, polițiștii erau în alertă… tocmai pentru că se anunța o zi grea.

Citez:

– Știm cu toții ce zi e azi: ziua cea mai periculoasă din an.

– Ziua Îndrăgostiților? Nu Black Friday? Nu Anul Nou?!

– Da, agent Nolan. Despărțiri și inimi frânte. Gelozie și răzbunare. Toate duc la furtuna perfectă de emoții intensificate și situații periculoase.

Cam nasol. Și, totuși, real. Iubirea se celebrează – sau ar trebui să se celebreze – în fiecare zi. Dar, pentru zile din astea, mai speciale, mai cu foc decât iubirea se văd relele. Invidiile. Neîmplinirile. Rănile. Într-o zi în care „love is in the air” – de fapt, bubele explodează și riscă să împroaște în jur tot puroiul din suferințele netratate.

Dacă e să tragem vreun semnal de alarmă din ziua de azi, cam acesta ar fi. Felul în care o zi de presupusă iubire poate însemna, de fapt, o zi… periculoasă.

Fidelitățile mor greu - inimi

Citește și:

* Definiții ale iubirii

* Compunerică despre cum văd unii iubirea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *