Hopa tropa prin oraş,  Vietăţi

Tarantule vii prin Iași

Da, am văzut 36 de tarantule vii prin Iași. Dar nu așa, lăsate de capul lor, ci în cadrul expoziției The TaranTerra Project, la Palas.

Ce să spun… sunt niște verișoare mai mari ale păienjenuților pe care-i mai întâlnim în viața de zi cu zi. Frumoase ca niște plușuri (ori ca tarantula noastră din sârmă plușată) – cu modele și culori interesante… și mișcătoare, frate! Din terariile lor n-am reușit să le pozez în toată splendoarea – dar nici nu le-aș fi ținut în palmă de amorul artei! 🙂

Tarantula Brienne
Tarantula Brienne

Am fost cam pe fugă… și nu pot spune că am reținut multe informații. Dar, pentru cine voia să studieze, avea ce. Pentru că în dreptul fiecărei tarantule era un carton cu imagine, denumire oficială, denumire populară, temperament, dimensiune maximă, longevitate.

PLUS, un mare plus în ceea ce mă privește!, numele tarantulei! Am cunoscut, printre altele, pe Greta, pe Brienne, Xena, Woopie, Iasmina, Big Bertha, Albina, Bloomy, Jimmy, Insta, Axa, Gorgona… și lista poate continua! 🙂

Erau exemplare din Brazilia, Columbia, Mexic, Venezuela, Ecuador, Chile, Cuba, Nicaragua, Costa Rica, Insulele Caraibe, Argentina, Paraguay. Unele specii erau prezentate ca fiind docile, altele nervoase, altele în defensivă. Cu dimensiuni între 16 și 28 de centimetri și cu posibilitatea de a ajunge la 11, 14, 20 și chiar 25 de ani!

Tarantule vii - Big Bertha din Mexic
Big Bertha din Mexic
Tarantulă din Brazilia
Tarantulă din Brazilia
Tarantule vii - Firenze din Columbia
Firenze din Columbia
Tarantule vii - Iberia din Ecuador
Iberia din Ecuador
Tarantule vii - Kennedy Rose din Chile
Kennedy Rose din Chile
Tarantule vii - Trippie din Brazilia
Trippie din Brazilia
Tarantule vii - Xena din Columbia
Xena din Columbia
Ea este Zelda, cea mai hărnicuță! Am mai văzut pânze și prin alte terarii, dar aici decorul era vizibil muncit!
Tarantule vii - Zelda
Tarantule vii - Zelda panza
Zelda hărnicuța! E docilă, sperioasă. Are 16 cm și poate trăi până la 14 ani.

Pentru cei din Iași, mica și interesanta expoziție mai poate fi văzută până pe 17 aprilie, inclusiv, între orele 10.00 și 22.00, în Palas Mall, zona Atrium.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *