Haz de necaz,  Hopa tropa prin oraş,  Şcoala părinţilor

Sunt o youtuberiță „faimoasă” – cu 43 de abonați! Și știu… cum se face o carte! :)

Mergeam pe stradă. Eram în lumea mea. Dar ATÂT de în lumea mea! Și aud, la un moment dat, un copil care vorbea continuu în spate, la câțiva pași. Mă întorc. Era singur! El cu bicicleta și cu o pungă de chipsuri.

Hmmm. Ok. Poate mi s-a părut. Mă întorc în lumea mea – dar trăncăneala continuă. Ies din lume și încep să ascult.

– Aha, deci hai, cine poate să-mi spună cum se face o carte?! Voi, chipsuri? Tu, bicicletă? Hai, că nu e greu! Se alege un copac, se taie, apoi muncitorii…

Hei! Mi se aprind beculețele și încep să înțeleg. Pe chip îmi apare un zâmbet maaare, mă întorc la băiat și-i spun:

– Să înțeleg că m-ai ascultat recitând poezia!

Ochii lui se-nveselesc și parcă-mi zice: În sfârșit, femeie! Bună dimineața! 🙂 Dar îmi răspunde mult mai diplomat:

– Îhî! Vă știu de pe calculator. Așa am învățat poezia!

Cum se face o carte - de Grigore Vieru

M-am despărțit de copilul cel simpatic și-am păstrat în continuare zâmbetul. Mi-am amintit când mi-a mai zis un elev în martie, pe când am citit la clase „BEBE, o poveste din burtică”: V-am ascultat spunând poezia lui Grigore Vieru, despre cum se face o carte!

Și apoi mi-am amintit cum a venit Maria super încântată într-o zi acasă, când Doamna ei m-a pus pe videoproiector la clasă, recitând – exact! – aceeași poezie! 🙂 Atunci colegii ei, care mă iubesc și așa, că-i iubesc eu prima și că-s nebună, că ne jucăm și ne strâmbăm și ne pupăm de câte ori avem ocazia… au aflat că-s mare vedetă și mare youtuberiță!

Băi, ador puștii! Mă topesc de dragul lor! Haha, însă nu sunt și nu le sunt vedetă! Oricum, cred că sunt unica youtuberiță faimoasă care se laudă cu impresionantul număr de 43 de abonați pe marele cont! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *