Pentru minte,  Pentru suflet

Cuvânt de încurajare de la Sfântul Luca al Crimeei

Nu vă tulburați! Cum?…

Eram destul de tulburată și-am răbufnit. Le-am spus colegilor mei despre felul în care „văd” viitorul și m-am arătat în toată micimea și-n toată revolta neziditoare de ceva bun. Pentru că mi se pare absurd ca în vremurile noastre să pară o rușine credința, să fie luat peste picior omul care se prezintă ca fiind creștin – iar cei ce se autointitulează fără legături cu Dumnezeu și mai mult decât toleranți să fie intoleranți și să prigonească pe cei ce nu zic ca ei. Căci e total aiurea să te dai open minded și să înjuri creștinii în zilele noastre, la fel cum e aiurea să te dai patriot și să-ți nenorocești țara… Sunt multe chestiuni care nu se leagă. Și sângele meu fierbea.

Însă n-au trecut decât câteva minute și m-am calmat instant. Am căscat ochii mari, am citit, am recitit.


Nu vă tulburaţi - Sfântul Ierarh Luca al Crimeii

Fără să caut cuvânt de încurajare ci, pur și simplu, umblând pe textele care-mi erau de treabă la acel moment, am simți că mi se răspunde. Nu așa, prin învăluire – ci mai mult decât direct!

Eu ştiu că cei mai mulţi dintre voi sunt foarte alarmaţi de întărirea neaşteptată a propagandei antireligioase şi că sunteţi mâhniţi. Nu vă tulburați, nu vă tulburați! Lucrurile acestea nu au cum să vă atingă. Şi să ştiţi, şi să credeţi că mica turmă a lui Hristos este de neînvins, ei nu are ce-i face nimeni, ea nu se teme de nimic, fiindcă ştie şi păzeşte totdeauna marile cuvinte ale lui Hristos: Voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui!

Cuvântul de încurajare este al Sfântului Luca, Arhiepiscopul Crimeei, și se găsește în cartea Am iubit pătimirea, Editura Sophia, București, 2006.

Slavă Ție, Doamne, pentru minunatele potriviri de întâmplări! Mulțumesc, Sfinte Luca!

***

Citește și:

* Cuvânt de încurajare de la Sfântul Nectarie

* Pentru cine-i treaba asta cu credința

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *