Şcoala părinţilor

Isprăvile lui Guguță

Era 15 iunie 2013 și, la vremea aceea, nu lucram la portalul Doxologia. Nici pe oamenii faini de la Editura Doxologia nu-i știam. Însă asta nu m-a împiedicat să-mi iau copila de-o mânuță și să mergem, ca simpli muritori îndrăgostiți de povești, la o lansare de carte ce părea a fi… măcar interesantă: Isprăvile lui Guguță! Așa s-a întâmplat ca, la 3 ani încă neîmpliniți, Maria să primească un dar de suflet personalizat, o carte și autograf de la minunatul Spiridon Vangheli! Am niște amintiri foarte vii de atunci și nici nu știu pe unde-au fugit anii!

Autograf Spiridon Vangheli - Ispravile lui Guguta

E din nou iunie și-i 2019, multe ierni și veri s-au scurs. La fel ca în cartea cu Guguță, anotimpurile se tot rotesc și multe, multe ar fi de povestit! Doar că eu n-aș fi capabilă s-o fac în așa mare fel, precum nenea Spiridon, prietenul copiilor! Un Creangă al zilelor noastre – mai ceva decât Creangă… îndrăznesc eu să zic. Un român frumos de dincolo de Prut, care scrie într-o limbă atât de caldă și cu atâta sensibilitate, încât pagină cu pagină te uimește, te face să zâmbești, te înduioșează, te pune pe gânduri, te provoacă să citești mai departe!

Și-am citit și eu! Cu voce tare am citit acum, în #studiouldinmatiz de-acasă 😉, doar al doilea capitol din 35, câte are cartea. Căciula lui Guguță! Un capitol… răcoritor, de iarnă, numai bun pentru o primă zi de vară! 🙂 Un capitol în care căldura vine din dragul de a împărți căciula și iubirea, prietenia și toate încercările vieții! Un capitol despre inocență, despre muncă, despre grija față de aproapele, despre bucuria de a-ți pune imaginația la încercare!

Ispravile lui Guguta - Spiridon Vangheli

Cu acordul colegilor de la Editura Doxologia, în ziua și în luna copiilor, acesta mi-e darul pentru voi! Să vă amintesc despre Guguță sau să vi-l fac cunoscut! Să vă fac prieten cu el – un personaj care a fost tradus în zeci de limbi și care-i iubit de copiii din toată lumea! La mulți ani!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *