Hopa tropa prin oraş

Îmi duc Măria-n vie – copilărie pe coclauri și bucurie în familie

Pe 8 septembrie, în ziua Nașterii Maicii Domnului, se dă și startul Festivalului „La Vie”. De la ora 16.00, la Crama Gramma din Bârnova, Iași, oamenii faini de la Oddity Events ne promit o mulțime de surprize!

Sunt bucurii din acelea care încântă, cumulat, toate simțurile – și-s variate și delicioase, la fel ca vinurile Gramma. Știind vinurile – pe care, în calitate de șofer la cea mai recentă vizită pe la cramă doar le-am… mirosit! 🙂 – sunt convinsă că evenimentul care durează ca-n povești, trei zile, va fi pe măsura așteptărilor!

Ceea ce mă încântă e faptul că festivalul nu e făcut pentru cei care nu se mai opresc din… degustat, ci e pentru familii, pentru adulți și pentru copii, în egală măsură. E un festival al muzicii în aer liber, un festival al alergatului prin vie și-al strugurilor delicioși, e un festival al jocurilor și-al râsului. Un festival care te scoate dintre betoane și te duce la câteva minute de Iași, ca să-ți încarci propriile baterii, bateriile juniorilor, bateriile familiei. E un festival al prieteniei – căci sunt convinsă că „La vie” se vor regăsi mulți cunoscuți, dar se vor forma și noi legături.

Având în vedere că vineri va fi ziua Mariei și ținând cont că vorbim și despre ultimul week-end de dinaintea începerea școlii, eu știu sigur că unul dintre darurile pentru ea va fi în și… „La vie”. Căci la Gramma se pregătesc spații speciale pentru activitățile educative destinate celor mici: ateliere, animații, spectacole, jocuri de prezentare creativă, momente de clovnerie cu baloane și alte surprize.

De exemplu, cine n-ar fi încântat să participe la un atelier de gătit și să prepare acadele din struguri cu ciocolată și briz-brizuri? Sau arici din pară și struguri? 🙂 Sau cine n-ar vrea să vadă-n vie… „Amintiri din copilărie – Pupăza din tei”? Și colac peste pupăză… ca să spun așa, cine n-ar vrea să-i asculte cântând pe Cosmin Vaman și-a lui trupă SPAM? 🙂 Căci Maria mea de la niciunul dintre momentele acestea nu vrea să lipsească!

Nici de la astea, nici de la celelalte! Așadar, dacă vreți să dați de noi la finalul săptămânii ce vine… știți unde să ne căutați! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *