Evenimentul,  OAMENI - în fiecare zi

Să-i dăm Lumină lui Dorinel!

* doar şase luni a stat în burtica mamei şi, după alte şase luni de viaţă, a primit un diagnostic cumplit * astăzi, goneşte spre şase ani şi fiecare zi ce trece fără a fi operat îi curmă şansa de a zări vreodată chipul celor dragi

!!! Citeşte mai departe şi alătură-te campaniei! Un singur leu de la tine poate însemna redarea vederii pentru Dorinel!!!

Astea sunt primele informații pe care le-am aflat despre Dorinel și primele cuvinte cu care am început reportajul despre o altă dramă a unui copil. Un copil pe care vreau să-l cunoașteți și voi! Și, pe care îmi doresc ca, împreună, să-l putem ajuta! Povestea completă a lui Dorinel o puteți afla de aici sau direct de pe blogul lui.

Rezumatul sună așa: Dorinel este plin de vânătăi și, adesea și-a spart capul. În viața lui este multă dragoste, dar și întuneric. S-a născut mult mai repede decât trebuia. Masca de oxigen i-a salvat viața. La schimb, i-a afectat vederea – prin desprinderea retinei la ambii ochișori. De atunci, au trecut mai mult de cinci ani – timp în care oameni din sistemul medical românesc au clacat – grav și repetat.
Singura șansă a copilului de a primi o luminiță o reprezintă o intervenție chirurgicală în Statele Unite, la clinica Williams Beaumont, din Detroit. Însă, aceasta trebuie efectuată cât mai curând posibil, deoarece muşchii și nervii ochilor sunt la un pas de atrofiere. Din păcate, părinţii nu au de unde să adune 34.000 de dolari – bani care acoperă doar costurile operaţiei, fără a mai pune la socoteală transportul, cazarea și alte cheltuieli…
Cazul lui Dorinel este destul de mediatizat dar, cu toate acestea, până acum s-au stâns mai puțin de 3.000 de euro –  şi aceştia, doar de la oameni bătrâni sau bolnavi sau cu necazuri mari în familie. Din bănuţul văduvei se încearcă recâştigarea vederii pentru Dorinel! 

Cu acest bănuț, al văduvei, vreau să contribuim și noi! Nu am cititori putred de bogați – dar, am cititori cu suflet! Împreună, putem să-l ajutăm pe Dorinel! Cu un leu! Cu 10 lei! Cu sume care nu ne sărăcesc… dar, care pot contribui la redarea vederii unui copil! Când pun în balanță o dramă și sume uriașe pentru noi – cu sume pe care alții își permit să le cheltuie pe câteva poșete sau pe un concediu de cinci zile prin lumi exotice – îmi vine să urlu de ciudă! Mă liniștesc, însă, repede. Și, îmi propun să lupt! Eu, atât cât pot! Eu, bogată cu voi!
Așa că, ăsta este momentul pentru a da startul unei noi campanii în care să dovedim că putem fi OAMENI – în fiecare zi! Nu-mi propun să strâng eu o sumă anume. Este suficient dacă aflați de aici și donați direct în conturile lui Dorinel. Spunându-mi sau nespunându-mi mie fapta voastră.
Voi face și pe blog o chetă. De astăzi şi până la sfârşitul lui iulie. Pentru cei pentru care este mai comod să-mi dea banii în mână. Se acceptă orice sumă – oricât de mare ar fi, până la un simplu și singur leu – atât de valoros! Un leu pe care n-ați putea să-l puneți în cont – dar, care s-ar putea înmulți cu alți și alți lei, la mine.
Așa cum am procedat în cazul Alexandrei – fetița cu leucemie, aflată printre îngeri acum, și pentru Dorinel am să-mi pun la bătaie spațiul de pe blog. Spațiu în care voi crea un blogroll special, în care numele fiecăruia și link, dacă există, vor fi la vedere, pe prima pagină, până pe 31 august.
De asemenea, ofer bannere și scriu postări publicitare! Iar banii câștigați vor ajunge, bineînțeles, la Dorinel!
* Banner în partea de sus a paginii 468 x 60 – valabil din momentul în care decizi tu, până pe 31 august – 150 de lei
* Banner 270 x 120 – valabil din momentul în care decizi tu, până pe 31 august – 100 de lei
* Banner 125 x 125 – valabil din momentul în care decizi tu, până pe 31 august – 50 de lei
* Postare publicitară – care să rămână permanent pe blog – 50 de lei
Preţurile sunt negociabile (în jos), iar recunoştinta va fi enormă – în cazul în care vei dori să oferi mai mult. Accept donaţii şi de la cei care vor să rămână anonimi sau nu au nevoie de spaţiu pe blog. Cred că, până acum, aţi ajuns să mă cunoaşteţi destul de bine, încât să ştiţi că niciun ban nu rămâne în buzunarul meu. Oricum, fiecare leu – anonim sau nu – va fi justificat aici, după ce se termină luna iulie.

Închei, cerându-vă, din nou, ajutorul. Promovaţi campania! Cumpăraţi spaţiu pe blog! Îndrumaţi-mă spre oameni care credeţi că ar cumpăra un banner sau o postare pe Şapte pietre! Donaţi!

Dacă nu vreţi să lucraţi cu mine, dar vă doriţi şi îl puteţi ajua pe Dorinel, ignoraţi-mă! Oferţi sprijinul direct în conturile:
RO68RNCB0579040596800001 – cont în LEI
RO41RNCB0579040596800002 – cont în EURO
Cod SWIFT RNCB ROBU
BCR Sucursala Ştefan Luchian Botoşani

Titular cont Tilică Mariana, mama copilului

Mama poate fi contactată şi la numele de telefon: 0231 549 150 sau 0726 453 127 

Haideţi ca, împreună, să-l ajutăm pe Dorinel! Pentru că orice bănuţ, oricât ne mic şi, aparent, fără valoare, poate face ca, într-un final, Dorinel să înţeleagă ce sunt culorile şi cum se aşează curcubeul pe cer, după fiecare ploaie!

Update: 
Am uitat și îmi asum… Până acum, fiecare campanie a avut sfântul său ocrotitor. Și campania lui Dorinel are! Acesta este Sfântul Didim cel Orb. Un sfânt mai puțin cunoscut, netrecut în calendarul românesc. Este primul care a vorbit despre Duhul Sfânt ca fiind Dumnezeu Cel Adevărat, a treia persoană a Sfintei Treimi.

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *