Hopa tropa prin oraş

Cultură alternativă la înălțime

Ziua de mâine este, încă o dată, una specială pentru Iași. Aici se va lansa cel mai nou concept de cultură alternativă din România. Unde? Într-un loc la care mă gândeam mereu că zace neexploatat. Mai exact, în Moldova Mall, la etajul 6.
Am aflat despre ArtHouse Central și n-am putut rămâne indiferentă. Am auzit despre un spațiu cultural și artistic alternativ, care îmbină cinematograful de artă cu spectacole de teatru, concerte live, operă, galerie de artă, lansări de carte, evenimente educative, stand-up comedy. Un spațiu perfect de socializare. Și-a părut totul mult prea fain pentru a trece atât de ușor mai departe!
În total, sunt trei săli de cinema de artă, cu o capacitate de 450 de locuri. Ni se promit proiecții de filme clasice reprezentative pentru istoria cinematografiei, dar și filme actuale, premiate la festivalurile internaționale de prestigiu. Retrospective, portrete de regizor precum Pedro Almodovar, Lars Von Trier, frații Dardenne sau Roman Polanski, festivaluri de film, matinee pentru copii și proiecții tematice. Sunt ceea ce avem nevoie!
Galeria de artă urmărește să creeze o platformă accesibilă de comunicare între artiștii contemporani și public. Spațiul va promova arta în orice formă, de la pictură clasică, la expoziții de fotografie și manifestări vizuale avangardiste.
În plus, la ArtHouse Central vom avea parte de concerte de muzică live, spectacole de teatru, stand-up comedy!
Sunt promisiuni multe și frumoase, promisiuni ce îmi doresc din suflet să se concretizeze. Accesul în ArtHouse Iași se va putea face cu ajutorul liftului interior din Moldova Mall, în fiecare zi, începând cu ora 9. Stai jos? Intrarea va fi gratuită! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *