Hopa tropa prin oraş,  Pentru minte

Câinii iubesc zebrele

De fiecare dată când am văzut câte un câine traversând strada pe trecerea de pietoni, m-am minunat și m-am zgâriat – ba că nu aveam aparatul la mine, ba că nu am scos mai repede telefonul. Și, metaforic vorbind, m-am zgâriat de multe ori! Dacă erau zgârieturi reale, aveam răni profunde și fără număr!…
De la ce m-am luat? De la ei, câinii orășeni. Care s-au adaptat la mediul urban în așa hal, încât folosesc zebra pentru a ajunge pe cealaltă parte a drumului. Curajoșii trec singuri. Timizii – sau cei mai prudenți – așteaptă să apară și un om, doi, alături de care să pornească în marea aventură. În plus, dacă observă că lumea aşteaptă la semafor, aşteaptă şi ei, cuminţi, verdele.
În tot acest context, spotul realizat în numele Poliţiei Rutiere Române m-a bucurat. Pentru că, dacă tot suntem… câinoşi, dacă tot ne-am învăţat să muşcăm în stânga şi-n dreapta… e perfect să preluăm şi din calităţile patrupedelor pe care le întâlnim la fiecare pas, nu-i aşa?

De exemplu, putem traversa doar prin locurile marcate! Dacă ei pot, toată lumea poate!

8 Comments

  • Razvan

    Îmi place foarte mult acest spot. Denotă inteligența și adaptabilitatea câinilor maidanezi români.
    Ți sa întâmplat să meargă un câine cu tine pentru a verifica alte teritorii?

    • anda_elena

      Da, mi s-a întâmplat.
      Recunosc, însă, nu îmi place DELOC atunci când un câine de pe teritoriu străin se ascunde printre picioarele mele ca să nu fie halit de stăpânii locului… 😀

        • anda_elena

          Primul lucru care-mi trece prin minte se referă la câinii care stau în preajma blocurilor. Şi, care te simt înainte de a deschide fereastra.
          Eu stau la 6 – şi aveam o prietenă, mai mult vulpiţă decât câine. Când apăream la geam, lua poziţia şezi, privirea la fereastră, şi-o milogeală pe capul ei… de nu mă înduram să nu-i arunc ceva de papa! :))

  • infit

    e foarte haios cum s-au adaptat! dar ce e mai fain e ca am vazut caini care stateau singuri la semafor si asteptau verdele… nu pot sa imi dau seama cum… pentru ca din cate stiu eu ei nu pot distinge culorile!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *