Bucurii,  Hopa tropa prin oraş

A fost inaugurat Turnul Nostru!

Parcă a fost ieri. Momentul în care am primit un mail, în care mi s-a expus o idee, în care am zis: Waw, cât e de fain! De atunci, am început să susțin proiectul Turnul Nostru și echipa minunată din spatele lui! Am scris despre prietenul meu și m-am bucurat sincer – când Turnul Nostru a câștigat cei 20.000 de euro, pentru a deveni un punct de reper în Iași.
Din păcate, lucrurile nu au decurs așa cum se aștepta toată lumea. Spun – din păcate – dar, cred că este, mai mult, din fericire. Planul inițial nu a putut fi pus în practică. Pentru că au existat o mulțime de piedici. Pentru că, atunci când s-a făcut revizia turnului, s-a descoperit că acesta era putred spre mort. Pentru că o consolidare a turnului cheltuia aproape toți cei 20.000 de euro. Pentru că sponsorii nu s-au înghesuit, pentru că oameni la care s-a apelat au refuzat să le pese…
Și, totuși, în toate astea a existat și există un bine! Echipa care alcătuiește Turnul Nostru a demonstrat încăpățânare. Îndârjire. Voință. Ambiție. Creativitate. Putere. Și lista de vorbe care să-i caracterizeze pe oamenii minunați de aici poate continua! Pentru că nu au renunțat la ideea de a face ceva. Chiar dacă acest ceva a trebuit să-și schimbe traiectoria de n ori!

Aseară, am asistat la un eveniment… între două ploi! Pentru că și vremea s-a oprit în loc, atunci când funda roșie, care a înconjurat turnul, a fost scoasă de la brâul acestuia!

Și-a fost lumină dată de turn! Și-au fost aplauze. Și-a fost lume multă pe pasarelă. Prieteni ai Turnului Nostru! Și-a fost frumos! Și turnul cel bătrân – dar înnoit și cochet! – a vorbit, cum numai el știa s-o facă! Și-am prins și eu un fragment. Nu tot… că, de emoție, am uitat să filmez!

Felicitări, dragii mei voinici din turn! Voi sunteți cei care demonstrați, zi de zi, că se poate! Că se poate munci cu folos! Că Iașul se poate schimba în bine – pic cu pic!

2 Comments

  • anda_elena

   Turnul este situat într-o zonă extrem de circulată. Pe un pod care face legătura între centru, gară și vreo trei cartiere, pe partea cealaltă. Mii și mii de oameni trec zilnic pe lângă turn!
   Deci, în primul rând, din punct de vedere estetic – va fi altceva și nu doar o simplă dărăpănătură. Turnul a întinerit acum! Va atrage atenția și va fi plăcut la vedere.
   Noaptea, turnul este luminat. Un punct esențial pe lista de calități! Are și pasarela becuri… din ceva metri în metri. Atunci când becurile funcționează. Însă, de multe ori, noaptea, simțeai că treci printr-un hău și era destul de înfricoșător.
   Apoi… planurile pentru turn continuă. Și în locul acela ar putea fi amenajat un părculeț!
   Se cam adună scopuri, nu? Și, scopul esențial nu a fost spus încă! Acesta e că oamenii au acum un exemplu de „se poate”. Putem schimba și noi, pic cu pic, din orașul nostru. Putem să și înfrumusețăm, nu doar să distrugem!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *