OAMENI - în fiecare zi

S-au strâns în Aripi de fluture

A venit momentul în care voi încerca să aduc mulțumiri și să fac, cumva, socotelile pentru tot ajutorul pe care l-ați dat fluturașului! Sunt fericită și, în același timp, mi-e greu și mi-e teamă că nu voi fi în stare să mă exprim așa cum trebuie pentru fiecare faptă frumoasă a voastră! Am emoții. Sper să nu uit pe nimeni și vă rog din suflet să mă trageți de mânecă, dacă nu vă regăsiți aici sau dacă mai este nevoie să completez ceva!

Mulțumirile vor fi, oricum, mult prea mărunte pentru tot ceea ce ați dăruit! Pentru că n-ați dat doar un ban – ci ați oferit speranță, credință, lacrimi de bucurie! Faptul că lumea-i bună – dar atât de bună! – a fost o descoperire șoc pentru familia fluturașului, care se obișnuise să locuiască în umbră și doar în ținta unor priviri încruntate!

Campania a pornit timid. Cu o încercare de a aduna 600 de lei. Ce s-a întâmplat? Mesajul s-a propagat cu viteza luminii și, fiecare, într-un fel sau altul, s-a implicat. Chiar dacă nu toată lumea a dat bani, nu cred că a rămas cineva nepăsător! Pentru asta – mulțumesc din suflet!!! Tuturor celor care au dat like, share, care au scris pe blogurile lor sau au trimis informația mai departe. Mulțumesc!

Am pornit cu rugăciune la Sfântul Nectarie – și cu o cărămidă bună pusă de Laura. În campania trecută, ea mi-a dat 50 de lei pentru cazul de atunci și încă 50 de lei – pentru un proiect de viitor. În felul ăsta, m-a obligat și m-a încurajat să nu renunț la ideea de a-mi dori să fim OAMENI – în fiecare zi! Mulțumesc, Laura! Mulțumesc, Sfinte Nectarie!
Apoi, am primit 100 de lei de la mama unui copilaș cu autism. La scurt timp, o altă mamă a unui copil cu același fel de necaz mi-a dat, și ea, tot 100 de lei. A fost atât de emoționant să văd cum își găsesc, bietele, timp să privească și spre suferința altora, încât nu pot decât să-mi plec capul până la pământ și să le mulțumesc!
Tot cu o poveste tristă a venit și Carmen. Ea și-a pierdut mama, acum o jumătate de an. Și are puterea de a merge mai departe, de a face bine, oricând i se ivește ocazia! Nu este din Iași, și a trimis 100 de lei printr-un intermediar. La rândul său, intermediarul – Bogdan – a oferit 50 de lei. Mulțumesc!
Gabriela M. m-a contact pe e-mail și, după ce a aflat datele contului, a trimis imediat 100 de lei. Doamna Gabriela G. a contribuit cu 40 de lei, iar Corina a trimis, de la București, 50 de lei. Mulțumesc!
Totul mergea atât de bine, încât nici nu îndrăzneam să mai visez și la alte surprize! Însă, o nouă bucurie a venit atunci când i-am adus la cunoștință cazul fluturașului unui blogger uriaș! Unui om atât de mare, atât de bun, atât de perfect în ceea ce face, încât ți s-ar părea imposibil ca tu,  muritor de rând, să ai trecere la el. Nu numai că am avut trecere! L-am descoperit ca fiind simplu, modest – un om excepțional! El s-a oferit, atunci când a ajuns prin Iași, să scoată 600 de lei de pe card și să mi-i înmâneze! 600 de lei! Visul inițial al campaniei! I-aș striga numele în toate zările – însă el ar dori să nu fac asta. Așa că, îmi e greu, dar îi respect dorința. Mulțumesc!
Cineva, care a avut ocazia de a cunoaște fluturașul încă înainte de a-i scrie povestea, mi-a dat 100 de lei și mi-a zis: șșttt! În aceeași zi, Emilian a oferit 50 de lei. Ioana a venit pe la noi și a lăsat 20 de lei. Mulțumesc!
Am aflat, apoi, că am câștigat 150 de euro într-un concurs la care am participat cu gândul la Alexandra-Denisa! M-am bucurat enorm și am respectat promisiunea ca banii – 665 de lei – să ajungă în plicul magic. Juriul a ales să fiu pe locul doi. Mulțumesc!
Cristina m-a contactat, apoi, pentru a-mi spune că nu poate da mult, dar că vrea și ea să contribuie. Puținul ei a fost uimitor! 200 de lei! Banii i-am primit prin intermediul mamei Cristinei. Și, ca orice intermediar care se respectă, a donat și dumneaei – 100 de lei. Mulțumesc!
Cu un copil mic după ea și umblând prin căldură, Octavia a mai găsit puterea de a se abate din drum și de a oferi 100 de lei. Tot cu 100 de lei au contribuit și Petran cu fetele lui – cei mai fideli donatori, care nu au ratat, până acum, nicio campanie! Mulțumesc!
Într-o seară, George a venit acasă cu 100 de euro. Îi primise, prin intermediul părintelui Andrei, de la Claudia și Cristian Staicu. A fost un dar neașteptat și o mare bucurie! În bani românești – 444 de lei. Mulțumesc!
La final de campanie, Ionuț m-a anunțat că donează 50 de lei. La rândul său, Adriana a pus 50 de lei pe card și abia apoi m-a anunțat! Mulțumesc!
În total, din tot ce-am prezentat mai sus, s-au adunat 3.069 de lei. Mulțumesc! Despre ei și despre felul în care au fost cheltuiți, veți afla pe larg în postarea viitoare.

Deocamdată, mai am de făcut mii de mulțumiri! Pentru că… ce? Credeai că s-a terminat totul aici? Nici pe departe! 🙂
Mi-e greu să stabilesc o ordine – iar înșiruirea pune, automat, oameni mai la început și mai la sfârșit… Însă, te rog să nu iei asta în considerare! Toți cei care s-au implicat sunt pe primul lor!
De implicat, s-a implicat și Codrina, cea care a făcut unul dintre primele comentarii, după ce am demarat campania. Ea m-a făcut să zâmbesc un pic, a neîncredere – apoi m-a făcut să visez și mi-a demonstrat că visele pot deveni realitate. Prin intermediul ei, cazul a ajuns în atenția celor de la Mereu aproape! Tot de la ea am aflat despre o cremă foarte bună și puțin cunoscută, care poate ajuta fluturașul! Mulțumesc!
Despre Alexandra-Denisa nu s-a aflat doar în Iași. Nu s-a aflat doar în România! Strigătul ei de ajutor a ajuns prin toată Europa, dar și mai departe de atât! Un grup de oameni minunați, din Quebec, Canada, a creat un eveniment pe Facebook, intitulat Pachet pentru Alexandra. Mulțumesc doamnei Zenaida Dima – inițiator! Mulțumesc, Roxana Mastacan! De când a aflat de caz, Roxana sună constant și vorbește cu Daniela, mama fluturașului. Mulțumesc, Adrian Plopeanu! Dumnealui a făcut un site personal al fluturașului, oferind gratis găzduire și domeniu! Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au dat din puținul lor! La final, s-au adunat două pachete uriașe cu de toate, unele mai folositoare decât altele! Mulțumesc reprezentanților firmei Atlas Remus Ltee, care s-au ocupat de ambalare și de transport – în mod gratuit! Cadourile sunt pe drum! Mulțumesc și pentru bănuții care încă se adună – peste 500 de dolari!
Românii din străinătate au rămas cu gândul acasă, iar durerea de acasă continuă să-i impresioneze! Claudia a trimis și ea un pachet. Acesta se află, deocamdată, la poștă și va putea fi luat luni. Mulțumesc!
Geanina a trimis, din Italia, zece doze de albumină!!! Adică… cam 10 x 345 de lei! Când m-a sunat să-mi spună, mama fluturașului plângea! De bucurie! Mulțumesc!
Tot din Italia, Marinela a pregătit 230 de euro și un pachet. În plus, sună continuu la familie. Din România, și frații ei, Marius și Irina sunt foarte implicați! Mulțumesc!

Pe lângă restul banilor, amintiți mai sus, mai există și alții! De când am demarat campania, la ușa fluturașului au sunat oameni de bine. Aceștia au dat 500 de lei, 200 de lei, 50 de lei. Liliana a adus patru găini mari, de țară  – dar bucuria cea mai mare a fost faptul că și-a adus cei doi copii, să se joace cu fluturașul! Mulțumesc!
Banii au ciocănit și la cardul familiei. Până acum câteva zile, se strânseseră 3.760 de lei! Mulțumesc! La aceștia s-au adăugat, ieri, încă 3.000 de lei, de la o singură persoană – Dan M.! Mulțumesc!

Mulțumesc la infinit! Celor pe care i-am menționat! Celor pe care nu i-am menționat…! Tuturor celor care s-au implicat și fiecăruia în parte! Celor care și-au planificat să facă o faptă bună în viitorul apropiat. Celor care încă mai așteaptă niște răspunsuri/ promisiuni/ rezolvări în ceea ce-l privește pe fluturaș! Celor care nu vor uita, nici după campanie, că sfârșitul nu-i aici!

Cu detalii despre cei 3.069 de lei revin, în curând!
Ca să închei, mai spun un MULȚUMESC!
Sunteți minunați!

UPDATE:
* Iată ce s-a cumpărat din banii strânși strict în interiorul campaniei!

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *