OAMENI - în fiecare zi

Daruri pentru fluturaş

După ce am încercat să prezint o parte din tot ajutorul primit pentru viața fluturașului, iată că a venit vremea unei noi postări. A uneia în care să explic felul în care am cheltuit cei 3.069 de lei, adunați de la persoane care au donat strict prin intermediul meu. Pe lângă acești bănuți, așa cum am spus deja, în perioada asta părinții au primit, direct, peste 7.500 de lei și mai mult de 200 de euro – la care se vor mai adăuga măcar 500 de dolari. Ca să nu mai vorbesc despre pachete – care conțin, în mare parte, medicamente, creme, pansamente!

Revin, așadar, la cei 3.069 de lei. I-am cheltuit destul de greu, prin comenzi și prin luat la pas farmaciile. În unele cazuri, am cumpărat același produs de ici și de colo și de dincolo – ca să pot ajunge la cantitatea dorită. Am ținut cont de oferte și de promoții și am chibzuit fiecare ban.
Așa cum era de așteptat, prima dată m-am ocupat de scopul principal al campaniei – acela de a cumpăra hăinuțe speciale, care nu irită pielea. Și, nu am mai cheltuit doar 600, ci 940 de lei. Produsele le-am achiziționat de aici.
Am comandat:
– pantalon cu manșetă pentru copii (235 lei)
– bluză copii cu guler rulat și mânecă lungă cu manșetă (300 lei)
– șosete copii – 2 perechi/ pachet (75 lei)
– mănuși fără degete pentru copii (90 lei)
– 2 x bandaj tubular copii – cu câte 2 bucăți fiecare, de folosit ca genunchiere și cotiere (2 x 70 lei)
– guler tubular (100 lei).

Apoi, prin intermediul Codrinei, am dat comandă de o cremă destul de puțin cunoscută, gVital, care a mers foarte bine la un băiețel ce suferă și el de boala copilului fluture… Pentru că nu știu încă dacă rezultatele vor fi la fel de bune și pe pielea Alexandrei-Denisa, m-am limitat să cumpăr doar două creme plus una gratis, la prețul de 352 de lei (din care transportul a fost 16 lei).

După aceste comenzi, m-am confruntat cu o dilemă. Ce să fac cu restul banilor? 🙂 Nu că n-aș fi avut ce. Însă, cum spuneam că pachete întregi cu medicamente, creme, pansamente au ajuns deja sau sunt în curs de a ajunge la familia fluturașului, nu avea rost să mă axez și eu pe același lucru. Pentru că… e bine să fie acolo provizii. Dar, ar fi mai mare păcatul să existe situații în care să se strângă prea mult din ceva și să riscăm să se depășească termenul de valabilitate!

Așa că, am luat în calcul și capitolul papa bun.
Mama fluturașului mi-a vorbit despre Nutren Junior, un fel de lapte praf, dar mult mai concentrat, cu o compoziție specială, pentru copilașii cu probleme de sănătate. O cutie costă aproape 50 de lei. Pentru zece cutii de Nutren am cinci bonuri. Pentru că, în general, găsești o cutie rătăcită la câte o farmacie. Și, dacă găsești trei cutii în același loc, îți vine să pupi pământul. Nutren-ul, ca și laptele pentru copii de peste trei ani, ori ca sarea de baie pentru copii (vei citi mai încolo despre ele) se găsesc greu. Ele se folosesc doar în situații excepționale și, atunci, nu e o afacere să te aprovizionezi cu prea multe bucăți, dacă nu știi sigur că le va cumpăra cineva. Revenind la Nutren, pe bonurile mele scrie așa: 1 x 49,82; 1 x 49,82; 2 x 48,45; 3 x 49,00 – 07%; 3 x 48,45. Totalul este de aproape 480 de lei.

Apoi, am rămas, în continuare, cu o sumă importantă de bani. Oscilam între 2-3 doze de albumină și lapte Nestle 3+. Când mama fluturașului m-a anunțat, plângând de fericire, că a primit 10 doze de albumină!!! prin intermediul Geaninei, din Italia, am fost convinsă – lapte!
Fluturașul nu va avea voie în veci să pună gura pe lapte dulce, de vacă. Așa că… doar laptele praf îi poate fi hrană – o hrană importantă în dezvoltare. Poate că 25-27 de lei, cât ajunge o cutie, nu este atât de mult. Dar, dacă înmulțești cu 6, lună de lună, obligatoriu… îți cam vine să-ți iei câmpii! Așa că am hotărât să facem provizii pentru Alexandra-Denisa – pe o perioadă de șase luni. 6 x 6 = 36! Când am găsit șapte cutii într-o singură farmacie (160,08 lei – căci la  cinci cutii, una era gratis), mi-am zis că e floare la ureche să obțin încă 29! Și, așa am ajuns să umblu ca bezmetica și să sar, apoi, într-un picior când, în sfârșit, am mai găsit una (27,18 lei)! Mai aveam nevoie doar de 28… pentru care m-am decis să fac comandă! Și-am dat peste o ofertă, cu pachete de câte două cutii, la prețul de 51 de lei. În total, 14 x 51 = 714 lei. Totalul totalului pentru lapte a fost de puțin peste 900 de lei.

Am cumpărat, apoi, trei baxuri de pamperși (3 x 68,99 = 206,97 lei). Sper să obțin promisiunea de la fluturaș ca aceștia să fie ultimii la care apelează! 🙂 Am luat și două baxuri de șervețele umede, câte șase la preț de patru (2 x 25,99 = 51,98 lei).

De restul banilor am luat sare de baie. Nu vă speriați, sarea de baie nu este chiar… sare – deci nu îi distruge și mai tare pielea fluturașului, din contra! Deși am căutat foarte mult, doar în două locuri am găsit sare de baie specială pentru copiii (29,50 lei și 33,48 lei). Dar, pentru că mama Alexandrei a spus că folosește și sare de baie normală, de adulți, iar pe pungi scria că pot folosi și copiii, în cantități mai mici, am completat stocul cu încă șase pungi (1 x 6,0 lei; 3 x 4,80 lei; 1 x 5,80 lei; 2 x 18,80 lei). În total, sarea a ajuns pe la 123 de lei.

La final, am cumpărat un buchet cu trei flori speciale, de pluș :), pentru Andreea – sora fluturașului. Sunt convinsă că o floare va ajunge la Alexandra și una la mamă, dar eu i le voi oferi pe toate Andreei. Pentru că, la cei 10 ani ai săi, cunoaște multe. Renunţă mereu, la tot, pentru Alexandra. Iubirea pentru surioara ei nu cunoaște limite! Cu toate acestea, are nevoie să se știe și ea remarcată, apreciată. Este, până la urmă, un copil! Un copil sănătos, dar suficient de chinuit – în contextul de faţă.

Acum, după ce public postarea, fug! Fug să duc toate darurile voastre la familia fluturaşului! Vă mulţumesc din suflet! Pentru TOT!

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *