Hopa tropa prin oraş,  Vorbe de duh

Vreme de băgat în boală

Ştiu că omu-i schimbător, fix ca vremea! Ştiu că, pe când era frig tare, abia aşteptam să se încălzească. Ştiu că, la vară, îmi voi dori răcoare. Eh… şi mai ştiu că tot ceea ce înseamnă acum afară mă scoate din minţi!

Hapciu!, aud prin tot locul. Lumea îşi sufla continuu nasul. Unii-s prea îmbrăcaţi, alţii prea dezbrăcaţi… nimeni nu e mulţumit de alegerea vestimentară pe care a făcut-o. Aici e soare, dincolo bate vântul, acolo e prea cald, dincoace simţi cum transpiraţia se răceşte şi îţi cuprinde şalele.
Oricât de perfect ai fi, vremea te face să arăţi, măcar pentru o secundă, imperfect. Pentru că-i o vreme nebună, nu pentru că ai avea tu vreo vină! 🙂 Cu toate acestea, şi eu, şi tu, şi noi, şi voi… trebuie să ne facem provizii de medicamente. Şi, să devenim subiect de ştire. Pentru că, nu-i aşa?, suntem în cea mai bună perioadă pentru a intra în rândul lunii – cu vreo răceală. Dacă scăpăm nerăciţi, ne apucă melancoliile. Ori oboseala cruntă, aparent fără motiv. Că, şi astenia de primăvară e la modă!

Dintre atâtea rele, nu prea aş şti pe care s-o aleg. Noroc că nu ne întreabă nimeni. Că… am avea prea mult de gândit şi… ne-ar apuca durerile de cap… Şi, uite chestie, tot n-am scăpa de boală!

8 Comments

 • Ral

  Omu ca omu, da’ ce te faci cand trebuie sa mai ai responsabilitatea si a unui omulet mai mic? Cum sa-l imbraci? Iti iei 3 randuri de haine in rucsac cu tine afara? Ii pui geaca aia mai groasa, transpira la soare, ii pui sapca, bate vantu’ – raceste copilu’. Sa nu mai spun ca in weekendu’ asta, dupa 2 zile de caldura, erau pline toate magazinele pt copii, de parinti disperati sa schimbe gecile si ghetele imblanite ale micutilor cu hainute si pantofiori mai de primavara.

  • anda_elena

   Da, cunosc problema… Ne confruntăm şi noi cu ea 🙂 Un răspuns corect şi general valabil nu există… din păcate…

 • Simona

  raspuns…zic eu….imbracatul in straturi….ca ceapa 🙂 si simturi acute pentru a ne da seama cand e vremea sa mai adaugam sau sa mai dam jos un strat din ceapa noastra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *