Publicitare

Bucuria somnului

Printre pasiunile mele se numără şi… somnul. Îmi place să dorm! Nu neapărat mult, ci bine! În funcţie de starea de spirit, îmi place să dorm pe saltele moi şi fine, ori pe saltele mai rigide, care să-mi ţină spatele drept şi să mă relaxeze.

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu nu pot să mă odihnesc într-un pat plin de dâmburi. O saltea de calitate poate produce şi vise de calitate – pe asta mă bazez atunci când avem de făcut cumpărături pentru somnul nostru. Până acum, n-am dat greş. Logic – mai contează şi ceea ce faci în general şi cât de încărcată ţi-e conştiinţa! Pentru că nici cele mai super saltele cu arcuri nu pot arunca mai departe de tine toate relele de care te-ai ţinut pe timpul unei zile.
Aşadar, somnul este mai bun, cu cât omul este mai bun! Iar omul bun merită, pe deplin, condiţii de odihnă excelente! Oamenii mai puţin buni – merită şi ei saltele de calitate – pentru a exclude stresul de pe timpul nopţii şi pentru a le muia, puţin, sufletul!
Nu râde! Am experimentat senzaţia pe nişte musafiri pe care i-am avut, mai demult. Nu erau musafiri din aceia pe care să ţi-i doreşti, prea des la casa ta… Şi totuşi, de la casa noastră au plecat veseli şi odihniţi! În prima seară, erau îmbufnaţi, încruntaţi, cu privirile pierdute. Dimineaţă, se observase deja o schimbare. Aveau un zâmbet în colţul buzelor, pe care se chinuiau să-l ascundă… A doua dimineaţă, râdeau cu gura până la urechi! Au spus că s-au simţit ca în concediu şi că şi-au încărcat bateriile pentru un an! Asta înseamnă că peste câteva luni vom avea, din nou, musafiri :).
Aş vrea să le pregătesc şi alte surprize de noapte… Tu ce secrete ai pentru un somn bun?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *