Din online,  Umanitar

Globuri cu suflet la Iaşi

Oameni din online – adunarea! Bloggeri – atenţie! Posesori de site-uri şi chiar voi, simpli iubitori de petrecut vremea pe net, ciuliţi urechile! A început a treia ediţie a campaniei Globuri cu suflet

Anul acesta, provocarea e mare. Nu  se vor mai face daruri individuale, ci colective. Se va încerca ajutorarea a cât mai multe şcoli din Iaşi, din mediul rural. Pentru că şi copiii de la ţară au dreptul de a merge cu drag la şcoală şi de a beneficia de dotari decente, care să-i ajute în studiile lor. Şi ei trebuie să aibă cărţi pe alese la bibliotecă şi materiale diverse pentru laboratoare. Din păcate, încă trăim într-o lume în care obiecte ce pentru noi reprezintă nimicuri – cretă, burete, foi albe, pixuri, creioane, mape – pentru alţii sunt o avere!

Tu, coleg blogger! Tu, om din online-ul ieşean, persoană fizică sau juridică, ţine minte! Dacă ai cărţi, jucării, un atlas, o hartă sau orice alt material didactic într-o stare bună şi vrei să donezi, acum e momentul! Dacă nu ai nişte lucruşoare care să ajungă în grădiniţe şi şcoli sărace din judeţ, dar ai posibilitatea să oferi un bănuţ, oricât de puţin, oricât de mult, acum e momentul! Dacă ai şi nişte lucruşoare şi un ban şi vrei să te implici, sa donezi, îţi dai seama, e perfect! Dacă nu ai resurse, dar vrei să ajuţi, promovează campania în rândul cititorilor tăi!

Globuri cu suflet doreşte să-l aducă pe Moş Nicolae în locurile în care bucuria sărbătorilor dă să pălească din cauza sărăciei şi a necazurilor. Stângerea de fonduri se face până pe 4 decembrie. Fiecare 1.000 de lei strânşi vor însemna ajutor pentru o şcoală. Avem de la Inspectoratul Şcolar o listă lungă de instituţii care au nevoie de sprijin… De noi depinde, însă, dacă vom merge doar la o şcoală, două, trei, …, o grădiniţă sau mai multe!

Orice donaţie se va anunţa public pe pagina http://www.wordpresszero.com/globuri-cu-suflet/ sau pe adresa de mail globuricusuflet@yahoo.com. Donaţiile se vor înmâna unui membru al echipei organizatoare, după ce au fost anunţate. Pentru că în spatele campaniei se află doar nişte oameni simpli, fără personalitate juridică, nu se va putea da chitanţă sau contract de sponsorizare. În schimb, toate donaţiile vor fi contorizate pe site, iar chitanţele şi bonurile fiscale pentru sumele cheltuite vor fi făcute publice.

Reprezentanţilor şcolilor beneficiare le vor fi înmânate doar materiale didactice, nu şi bani!

Globuri cu suflet este o campanie iniţiată în 2009, de către Lavinia Biberi! Alături de alţi bloggeri ieşeni, în 2009 şi 2010 Lavinia a oferit multă lumină în sufletele unor oameni mici şi trişti. Anul acesta, ea este la Bucureşti. Prin urmare, Globuri cu suflet se va organiza şi în capitală!

Află cum a fost la ediţiile precedente:
* Globuri cu suflet – prima ediţie
* Globuri cu suflet – ediţia a doua

13 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *