Competiţii

23. Meditaţie cu ZENBOOK

Cândva, eram fascinată de tehnicile de meditaţie. De puterea oamenilor de a-şi elibera mintea şi de a permite sufletului să zburde pe tărâmuri necunoscute. Aşa se face că, atunci când am avut ocazia să petrec mai mult timp în preajma unui japonez, am vrut să descopăr filosofia Zen. Îl priveam pe marele maestru cum se cufunda în meditaţie. Îşi încrucişa picioarele, ţinând piciorul drept sprijinit pe coapsa stângă şi pe cel stâng, sprijinit pe coapsa dreaptă. Îi simţeam respiraţia şi inspiraţia ritmate şi chipul blând, de pe care dispăruseră, parcă, toate cele omeneşti. Atunci ştiam că şi-a găsit liniştea interioară.

Hmm… a fost o experienţă interesantă. Dar, nu-mi imaginam eu că aş putea vreodată să ajung la împlinirea Zen. Asta, până când l-am cunoscut pe ZENBOOK! O inovaţie ASUS în materie de notebook-uri, ce se descrie ca fiind un exerciţiu în filosofie şi tehnologie!
Aveam nevoie de un echilibru în viaţa mea, de un sprijin în cantitatea uriaşă de muncă pe care o desfăşor, în fiecare zi. Aveam nevoie de un prieten care să mă poarte cu viteza luminii spre acolo – oriunde s-ar afla el… Mi-am găsit prietenul, mi-am găsit şi liniştea. Sunt mai odihnită, mai relaxată şi, nu în ultimul rând, în pas cu noile tehnologii! ZENBOOK e simplu, subtil, sofisticat, rapid, ascultător, elegant, fiind construit din aluminiu polizat. Este fenomenal! E capabil să pornească sistemul aflat în aşteptare în numai două secunde, păstrând active toate aplicaţiile ce rulează, într-un anume moment. În plus, oferă un timp incredibil de standby, de până la două săptămâni. Utilizează cele mai recente procesoare Intel Core i7 sau i5, SATA versiunea 3.0, cea mai rapidă unitate de stocare SSD, Bluetooth V4.0 şi USB 3.0. La acestea se adaugă tehnologia USB Charger+. Prin folosirea puterii portului USB 3.0, dispozitivele portabile se încarcă uimitor de repede! Efectul se remarcă prin viteza impresionantă de lucru – orice atingere a tastaturii sau a touchpad-ului are un rezultat imediat!
Când mă aşez în faţa notebook-ului mă cufund, parcă, în meditaţie. Respiraţia mea şi respiraţia lui sunt într-un echilibru perfect! Uit de tot ce-i în jur şi mă simt bine. În altă lume! În lumea lui! Nu mă eliberez de toate gândurile, dar reuşesc să le menţin doar pe cele pozitive, care îmi dau spor şi sentimentul de împlinire. Şi pentru că n-am niciun interes să devin o copie în miniatură a maestrului japonez, eu îmi creez atmosfera mea. Graţie tehnologiei ASUS SonicMaster, ZEENBOOK îmi oferă un spectru audio larg, care îmi permite să ascult cele mai pure şi reale sunete ale muzicii pe care o ador!

De zece zile – adică din 11 noiembrie, când ZENBOOK a fost lansat oficial în România! – sunt cel mai fericit om! Mi-am întâlnit gadgetul pereche şi mi-am regăsit echilibrul interior. Poate că, din punctul de vedere al specialiştilor, habar n-am eu ce e aceea meditaţie. Să-mi pese?! Alături de ZENBOOK, imposibil! Pentru că eu chiar am descoperit un echilibru Zen perfect între performanţă, autonomie şi stil desăvârşit!

[Postarea de faţă este a 23-a scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *