Pietre...,  Te-Ve(de),  Vorbe de duh

Despre balacareala si rufe jegoase aruncate in public

Poate ca e un titlu vulgar – dar nu exprima nici o miime din mizeria la care suntem obligati sa asistam zilnic, oriunde intoarcem capul.
Chiar si posturile de stiri se intrec in mondenitati. In presupuneri. In invitati. Ca au, ca n-au treaba cu subiectul, toti comenteaza, toti se pricep, toti stiu exact unul sau altul dintre motive.
Protagonistii sunt, uneori, pusi in umbra. Dar nici ei nu se lasa mai prejos. Arunca pastila cu pastila, ca sa vuiasca si sa traiasca presa o lunga perioada de timp.
Scot tot gunoiul de sub pres (mult si urat putitor) si se improasca. Degeaba se spala, mai apoi, cu apa si sapunuri fine, isi pun haine de firma si se dau cu parfumuri scumpe – sunt infecti!
Dar ce le pasa lor? Isi fac imagine! Spun pa unui con de umbra in care stateau si din care nu puteau iesi printr-o chestie desteapta. Ca-i de bine, ca-i de rau, cui ce-i pasa, daca din asta iese o tona de imagine?
Cat de departe se poate merge? Foarte departe! Doar ca, aceste personaje nu constientizeaza faptul ca merg departe in jos si nu in sus, asa cum viseaza.
Cat se poate spune si cat ramane sub pres? Totul se poate spune! Presul se ridica si se scutura in multime, se stoarce apoi bine, doar-doar se mai naste un fir de mazga.
Eu nu zic ca lumea trebuie sa se inteleaga si sa se iubeasca maxim (desi, n-ar strica!). Dar se ajunge intr-un moment in care balacareala atinge cote uriase. Sa-l jignesti in tot felul pe omul langa care ai petrecut ‘n’ ani (intr-o relatie sentimentala, de amicitie, de afaceri, s.a), inseamna o mare bila neagra in special pentru tine! Cat de credul sa fii, sa nu fi constientizat tot ceea ce spui acum, in acesti ‘n’ ani? Cat de fraier ai putut fi, atunci cand il ridicai pe celalalt in slavi si te aratai super incantat de faptul ca-l cunosti si ca iti e aproape?
Unii te parasesc acum, iar altii stau si-ti sorb cuvintele! Le place de tine! Pana in momentul in care si ei te vor trada, pana in momentul in care vei descoperi ca nici ei nu-s buni, pana in momentul in care si ei vor constientiza ce javra esti!

Presa, televiziunea, lupta pe suprematie, masurarea audientelor – toate-s de vina. Dar ele n-ar exista, daca n-ai exista tu! Daca ai sti ce e bine pentru tine si pentru imaginea ta, ce rol ai putea avea tu daca n-ai pierde vremea cu jeguri!

8 Comments

 • Anonymous

  Daaaaaa!!!Pai cele mai mari audiente le au javrele.Se mai uita cineva la o emisiune culturala, inteligenta? Doamne fereste…

 • anda_elena

  Nu e vorba ca as tine cu romanii, dar nici nu pot sa spun ca doar noi suntem asa.
  In cinci luni petrecute in Spania, mi-am pus mainile in cap de ce-am putut sa vad acolo, la televizor. Culmea, am avut si de analizat emisiuni – pentru proiecte la facultate – si, atunci, am ajuns la concluzia ca romanii sunt chiar decenti!

  Logic, acum ma marcheaza mult ceea ce se intampla aici, acasa – dar nici in casele altora nu e mai… "curat".
  E boala generala. Iar noi, romanii, am "invatat" bine lectiile astea murdare din strainatate.

 • Gabi

  Expresia era "spalate in public", dar parafraza ta e amuzanta. Ei le arunca in public nespalate si noi tre' sa suportam jegul.
  Exista o solutie foarte simpla la tot acest noroi: butonul de pe telecomanda.
  Nu, nu o sa scada audientele, dar mai sunt posturi TV la care te poti uita.

 • anda_elena

  Uite ca, uneori, butonul din telecomanda nu ajuta.
  Eu, ieri, voiam sa vad STIRI! De ce si in cadrul emisiunilor de divertisment si in cadrul emisiunilor de stiri erau aceleasi subiecte? Au secat mortii, violatii, accidentatii? Ca, oricum, la prea multe stiri adevarate si interesante nu ma astept…

 • Roxana

  Mare dreptate ai, Anda.E trist si chiar ingrijorator sa vezi ça oameni in toata firea, oameni cu frica de Dumnezeu, traiesc, se hranesc cu stiri de genul ”balacareala generala”.Nu mai departe, ma uit la soacra mea cum traieste, cum comenteaza, cum e la curent cu toate idioteniile ce se intampla in tara……e dezgustator si jalnic in acelasi timp.

  • anda_elena

   Se spune că… „dăm ceea ce vrea publicul”.
   În realitate, mare parte din public nu ştie să aleagă informaţia, nici nu ştie să folosească telecomanda…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *