Pentru minte,  Pietre...,  Vorbe de duh

Mesaje motivaționale… toxice? Stop!

Există adepți ai unor mesaje motivaționale… de te doare mintea! Mesaje motivaționale din alea…: sunt atât de bun, încât nimeni nu mă suportă! Fac atât de mult bine omenirii, dar toți mă trădează/ mă dezamăgesc/ mă părăsesc/ mă înjunghie pe la spate! Eu iubesc – dar iubirea mea nu e apreciată! Eu totul fac – dar nimeni nu mă laudă/ nu mă răsplătește/ nu mă observă! Pentru că eu sunt atât de minunat, sunt condamnat la suferință! Eu, Eu, Eu, Eu!!!

Zău?! Zilele trecute îmi sărea cineva în cap, când ofeream o rețetă cu… șapte pași pentru nefericire. Eram motivațional-aberantă, da!, dar foloseam un titlu cinstit. Căci stima de sine nerealistă, văzutul doar în ograda vecinului, mângâierea bârnei din ochi, invidia și plângerea de milă sunt – mai mult decât logic – pași către nefericire!

Mesaje motivationale toxice - Pitic - Moroconosul

Dar când vezi că toate orgoliile astea sunt mângâiate, încurajate, prezentate ca fiind normale… o iei razna! Când vezi că unii se intoxică motivațional și ajung să distribuie numai citate în care ei sunt buni și toți ceilalți răi, în care ei știu totul și alții habar n-au ce vor, în care ei nu mai au nimic de lucrat în viața lor – dar se împiedică în drum de același fel de oameni meniți să le distrugă viața… nu mai știi dacă e de râs sau de plâns.

Hei, treziți-vă! Chiar mai aveți șansa de a fi fericiți! Și de a renunța la mesaje motivaționale toxice! Realitatea e mai faină decât imaginația – mai ales dacă în imaginație ne afundăm în încruntări, în pesimism și în deznădejde! Treziți-vă și nu vă mai temeți – nici de suferință, nici de zâmbet, nici de iubire!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *