Doxologia

În dialog cu Grigore Leșe: „Cel mai frumos am lucrat cu inima mamei mele”

Astăzi e ziua unui om deosebit: Grigore Leșe. Un om deloc simplu, deloc complicat. Este un om atât de firesc, de direct, de sincer… încât tocmai de aceea îți vine să fugi din calea lui! Este un om care-și cunoaște atât de bine rădăcinile și care a studiat atât de mult de-a lungul vieții – din cărți, dar și exersând enorm și umblând la pas printre semeni – încât poate fi deranjant. Pentru că știe ce vorbește.

Astăzi, pe 20 februarie, este ziua lui Grigore Leșe. Ziua în care își sună mama și-i mulțumește pentru viață și pentru glas!

Recunosc. Mi-a fost frică de gândul unui interviu cu Grigore Leșe!

Dar, cum se spune, de ceea ce ți-e frică, de aia nu scapi. Așa am aflat că Grigore Leșe a acceptat să intre într-o discuție online Doxologia. Și că eu voi fi pe cealaltă jumătate a ecranului!

Interviu Doxologia cu Grigore Leșe - Anda Elena Pintilie

Frica inițială s-a transformat, de-a lungul documentării, în tot felul de descoperiri, în uimiri, în bucurii și-n emoții fantastice. Am reușit să intru sub pălăria lui Grigore Leșe și să-l cunosc un pic. Ghid perfect mi-a fost dialogul plin de amintiri, destăinuiri, mărturii dintre cel ce urma a fi viitorul meu intervievat și Răzvan Bucuroiu, dialog din cea mai recentă carte: Chipurile umilinței, apărută la Editura Lumea Credinței.

Interviul l-am avut luni, pe 15 februarie, pe Doxologia. Azi, pe 20 februarie, de ziua Omului Grigore Leșe, fac un cadou și celor Șapte pietre, adăugând 40 de minute de suflet în paginile blogului. La mulți ani!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *