OAMENI - în fiecare zi

Școala începe cu dreptul – datorită ție!

Dragii mei prieteni, cunoscuți și necunoscuți! (Sună pompos, dar pentru că vă uniți mereu în fapte bune și îmi sunteți alături, necondiționat – chiar așa vă consider – prieteni!) Ieri am mai încheiat un eveniment, în urma căruia copiii de la Mia Casa – Inculeț, Bârnova, pot spune cu adevărat: Vine școala, bine-mi pare! Și pot spune asta, datorită vouă! Pentru că ați promovat campania, pentru că v-a păsat, pentru că ați dăruit din puținul vostru!
Abia aștept să vă povestesc cum au reacționat micuții, la vederea darurilor! Însă, până atunci, se cuvin niște mulțumiri. Din suflet!

Așa cum spuneam și mai demult, totul a pornit de la Maura Anghel. Ea mi-a făcut cunoștință, virtual, cu Alice Ciobanu. Alice mi-a vorbit despre copiii de la Centrul de zi Mia Casa – Inculeț și m-a fermecat! Mi-a povestit despre campania ei de la 1 iunie și m-a convins că trebuie să fac și eu ceva! Puțin în grabă, fără prea mult timp la dispoziție, cu o mulțime de alte belele pe cap – dar cu nădejde la Maica Domnului, pe care am luat-o ocrotitoare în campanie! Era imposibil ca Mama noastră să lase 27 de copii într-un moment în care chiar aveau nevoie de ajutor!
Așa că… ajutorul a început să curgă! Pușculița era deja dotată cu 50 de lei, primiți într-un alt context și promiși în această cauză. Alți 100 de lei au venit de la Carmen Ghercă, mama unui copil special – care nu uită niciodată să-i pese și de necazul altor copii! Mulțumesc!
În aceeași zi m-a contactat domnul Florin Bârhălescu, director general Icar Tours. Am fost surprinsă și foarte fericită că un om de talia dumnealui își apleacă privirea spre o campanie anonimă, inițiată de… o anonimă! M-am străduit să fiu un bun profesionist în relația cu dumnealui, dar realitatea a fost invers proporțională cu așteptările. Din diverse cauze, la unele întrebări nu am fost promptă în răspunsuri, iar la întâlnirile programate nu am putut lua parte. Am fost sinceră și mi-am cerut scuze de fiecare dată – și sunt sinceră și acum când spun că mă așteptam ca ajutorul să-mi fie retras. Poate că aș fi meritat, dar domnul Bârhălescu nu a renunțat. I-a păsat de copii și de cuvântul dat, m-a sprijinit și m-a îndrumat! Despre felul în care s-a implicat, alături de oamenii minunați de la Icar Tours, veți afla câteva poze mai târziu! Mulțumesc!
Apoi, am primit iar bani. Prin serviciul PayPal, Loredana Bender a donat, din Germania, 50 de euro. Scăzut ceva euro la transferul ei și apoi la transferul făcut de mine pe card, transformat în bani românești, au rezultat 210 lei. Mulțumesc! Simona Secrieru din Italia mi-a trimis, prin intermediul mamei ei, 50 de lei. Mulțumesc! Anca Sima, a căror părinți sunt vecini cu micuții de la centru a donat și ea 100 de lei. Mulțumesc! Acești bani, 510 lei în total, au așteptat cuminți ultimele zile de campanie. Ca să văd exact ce se adună și să cumpăr în completare, fix ceea ce urma să mai fie nevoie.

Primul pachet a venit de la Irina Șubredu. Consistent! Acesta cuprindea un set de 50 creioane colorate, o sacoșică de creioane, pixuri, pixuri colorate, carioci, pensoane, un săculeț penar, două clipboard-uri, trei cărți de citit și cinci cărți de colorat, 11 caiete, o agendă, trei seturi de geometrie, plastilină și opt mingiuțe. Mulțumesc!

Daniela Dodoloi a oferit un ghiozdan mare, un ghiozdan mic, două bluzițe, o pelerină de ploaie, un set de colorat, seturi creioane colorate, acuarele pixuri, 41 de cărți (manuale, culegeri, mini-enciclopedii, caiete speciale, reviste), trei caiete, un set de geometrie, învelitori caiete și un penar. Mulțumesc!

Apoi, Andrei Gheorghiescu a apărut la ușa casei noastre cu un cadou. Aș spune un ghiozdan… numai că aș greși. Un super rucsac! Trainic și foarte fain, care a ajuns la o elevă de clasa a VIII-a, foarte bună la învățătură! Mulțumesc!

După nenumărate încercări de a oferi un cadou-datorie, din timpul campaniei Globuri cu suflet, am decis, împreună cu Andrei Dumbravă să schimbăm traseul darului. Cadoul simbolic pentru copiii cărora le-a fost plătită grădinița nu a mai ajuns la ei (din motive diverse) – dar, poate că acesta a fost un semn – al faptului că lucrușoarele doreau un alt destinatar. Și așa, două plușuri, un set de acuarele, creioane și creioane colorate, două creioane curcubeu și o radieră au luat drumul Centrului de zi Mia Casa – Inculeț, Bârnova! Mulțumesc pentru înțelegere!

Ștefan, un prieten de nădejde, care pune umărul la multe campanii umanitare, a cumpărat pentru copii „câteva lucruri”, cum s-a exprimat el. Adică: patru ghiozdane cu Pirații din Caraibe, opt cărți din colecția Jules Verne, 12 cărți din colecția Bibliotecii Adevărul, 17 cărți din colecția Jurnalul Național și alte cinci cărți, zece caiete studențești dictando, zece caiete studențești matematică, 15 caiete mici dictando și 15 caiete matematică, trei blocuri desen A4. Mulțumesc!

Carmen Holbănel a donat, la rândul său, un ghiozdan, 16 caiete, trei seturi creioane, două seturi acuarele, un set carioci, trei markere cu pix, două cutere. Mulțumesc!

Apoi, am primit, tocmai de la Timișoara, un pachet de 11 kilograme! Amalia Popescu a trimis haine, trei perechi de papucei sport, clame de păr, ceas, joc forme, două tablouașe, un ghiozdan, o geantă mare, de fetiță și o gentuță, 19 cărți, opt caiete, un joc educativ, două penare, coperte de caiete, două suporturi creioane, carioci, acuarele, creioane colorate, stilou, linie, ascuțitori. Mulțumesc!

În tot acest context, începeam să-mi fac calcule. Nu știam, însă, cum să procedez. Eram conștientă că le-ar trebui copiilor ghiozdane. Aveam câteva, dar nu suficiente. Aveam bani – însă, pe care, dacă îi cheltuiam pe ghiozdane, rămâneau prea puține rechizite de pus în ele. Ce puteam face? Atunci, Maica Domnului mi-a trimis alături îngeri păzitori! Care m-au lăsat mască! Liana Grigoraș și Mihaela Moisă au aflat despre campania „Vine școala, bine-mi pare!”. După ce s-au asigurat că e pe bune, au spus că doresc să se implice. Logic, m-am bucurat! Dar, nu știam cât de tare mă voi bucura mai apoi și cât de mult bine vor face fetele! Liana și Mihaela, alături de alți oameni fenomenali, au făcut o strângere de fonduri și o donație copiilor de la Mia Casa – în preajma Paștelui. Campania lor a fost răsunătoare! Au strâns atât de multe alimente, haine și alte lucruri folositoare, încât ar fi făcut abuz dacă ar fi cheltuit toți banii de-o dată. Așa că, s-au hotărât să-i păstreze o perioadă și să-i folosească, atunci când le va veni rândul, tot pentru copiii de aici. Și rândul acestor bani se pare că a venit acum! O dată cu începerea noului an școlar! Fetele au avut strânși nu mai puțin de 1.100 de lei! Din acești bani, au luat 20 de ghiozdane, 24 de penare și tot atâtea brelocuri de identificare. Ele au cumpărat, de asemenea, o mașină de tuns, atât de necesară la centru! Au fost fabuloase! N-am cuvinte să le mulțumesc pentru că, așa, ca printr-o minune, și-au intersectat faptele bune cu dorința mea de a aduce un zâmbet pe chipurile a 27 de copii! Mulțumesc!

Problema ghiozdanelor și a penarelor fiind rezolvată, am început să calculez. În câte ghiozdane pot pune rechizitele deja primite și ce mai trebuie pentru a face, cât de cât, parte dreaptă. În posesia listei a intrat domul Florin Bârhălescu de la Icar Tours – cel despre care povesteam, la începutul postării, că a trecut peste toate inconvenientele și a rămas ferm în decizia de a ajuta copiii. Astfel, prin intermediul dumnealui am primit 24 cutii acuarele, 22 seturi carioci, 14 seturi creioane colorate, dar și 14 rigle și două seturi a câte șase creioane, o radieră și o ascuțitoare. Mulțumesc!

Când am ajuns acasă, am găsit un pachet din București, de la Lucia Parotă. Acesta conținea 11 caiete tip I și tip II, patru caiete geografie, trei seturi de creioane colorate, 15 pixuri, șase vocabulare, un scotch mare, cretă colorată, un caiet dictando, o carte. Mulțumesc!

Tot atunci, Ionela Hațegan mi-a făcut o surpriză! Ea a dăruit un caiet dictando și unul de matematică, trei seturi de acuarele, șase pensoane, plastilină, carioci, creioane colorate, numărătoare. Mulțumesc!

Așadar, vineri seara aveam cam de toate. Plus 510 lei! Din banii aceștia am cumpărat: 24 blocuri desen, 27 caiete dictando, 49 caiete de biologie și geografie, 27 caiete de muzică, 21 vocabulare, două topuri hârtie albă, cinci seturi hârtie creponată, 10 x hârtie glasată, 2 x hârtie colorată A4, 2 x hărtie colorată – tip carnețel, 3 x scoci, 3 x lipici, 3 x forfecuțe, 2 seturi x 6 bucăți rezerve stilou, 5 x set etichete, nouă linii.

Pentru că mai erau bani și igiena e importantă, iar ea ține mult și de educație, am mai cumpărat și 27 x pastă de dinți, 27 x periuță dinți, 27 x săpun, 30 x șervețele. Apoi, am luat și ceva pentru activitățile interactive de la centru: puzzle 64 piese, puzzle 100 piese, Nu te supăra, frate!, Cine râde la urmă și un șah. Pentru că nu putea să lipsească nici ceva dulce, din restul banilor rămași, 12 lei, am cumpărat bomboane!

Dulciurilor li s-au adăugat două baxuri de cutii de câte un litru de lapte și trei baxuri de cutiuțe de lapte de băut cu paiul, pe care Alice le-a primit de la firma Albalact. Mulțumesc!

Mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care au promovat evenimentul! Mulțumesc Iuliei Nănescu, care a vorbit la Radio Hit despre „Vine școala, bine-mi pare!”. Mulțumesc grupului de oameni minunați din Quebec, Canada, care au trimis acele pachete uriașe fluturașului. Care doresc să mai facă un pachet pentru Alexandra-Denisa și care, cu această ocazie, vor trimite daruri și copiilor de la Mia Casa! Mulțumesc tuturor, pentru fiecare gest de susținere! Sunteți minunați! Și, nu în ultimul rând, mulțumesc Maicii Domnului!

UPDATE: Intră aici, să afli drumul darurilor. Să te bucuri de bucuria copiilor!

6 Comments

  • Carmen Holbanel

    Multumesc ca mi-ati trimis articolul, imi pare rau ca nu am putut ajuta cu mai mult dar eu mai sprijin, in nume personal, un copil necajit de la tara, botezat de mine, pe care il dotez la fiecare inceput de an scolar cu ghiozdan, rechizite, uniforma, carti, culegeri. Si la sarbatori ii trimit lucruri necesare, in special carti pe care familia nu si-ar permite sa i le cumpere, fiindca ii place sa se informeze si sa citeasca. Satisfactia mea este mare fiindca acest copil necajit a luat pana acum premiul I si tocmai a trecut in clasa a III-a. De aceea ajutorul meu a fost mai modest, dar ma bucur ca am reusit macar atat, oricum e un strop mic de bucurie pt cineva care nu are nici atat. Daca voi mai avea prilejul si posibilitati, voi mai participa si la campaniile urmatoare. Mii de multumiri celorlalti participanti la campanie care au daruit, fiecare dupa puterile sale. Felicitari initiatorilor si sa nu uitam pe cei mai defavorizati decat noi. SA NU FIM INDIFERENTI FIINDCA CINEVA, ACOLO SUS, NE VEDE! O zi buna tuturor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *