Ale tinereţii valuri,  Bucurii

Impresii după opt ședințe de epilare definitivă

Am nevoie de-o poză cu picioare!, am zis. Cu gândul la postarea despre epilare definitivă. Și-am început să râd. Mi-a cam ajuns imaginea de pe masa de epilat… Că nu-s artistă de felul meu și n-aș vrea să vă sperii.

Dar fotografii cu starea mea de bine când sunt în rochii și cu picioarele la vedere tot ați văzut în ultimul an. Și-o să mai vedeți!

Impresii după opt ședințe de epilare definitivă

De curând, am încheiat cele opt ședințe cumpărate în pachetul de epilare definitivă laser. Mulțumită am fost imediat după prima ședință – și, de atunci, zi de zi, ședință după ședință!

Munca nu s-a încheiat în totalitate. Dar asta nu mă sperie. Ce știu clar e că, dacă aș fi avut la începuturi atâta păr cât mai am acum… nici prin minte nu mi-ar fi trecut să renunț definitiv la el. Dar ce e și mai clar e că, știind azi de la ce am pornit – chiar ar fi păcat acum să nu merg până la capăt!

Toate informațiile de care e nevoie pentru a face pasul spre ABeauty Clinique Iași și spre epilare definitivă a picioarelor (+ inghinal parțial) le-am scris deja în postarea:

Epilare definitivă laser – un pas important pentru fericirea picioarelor mele

M-am informat atunci, în primăvara lui 2021, mai ceva ca pentru un examen! Și-am fost as la teorie! Încă mă mai pot lăuda că sunt. Așa că, dacă te interesează concret să faci pasul, intră pe text și citește-l din scoarță în scoarță, urmărește clipul informativ și ia decizia cea mai potrivită pentru tine.

Eu, acum, vreau să trec de la teorie la practică și să prezint, în spiritul celor Șapte pietre, șapte chestiuni concrete din experiența acestui an.

*** 1 ***

Aparatul a fost folosit aproape la intensitate maximă încă de la început. Pe mine nu m-a durut peste gradul normal de suportabilitate. Comparativ cu celelalte metode de epilat, pot spune că simțeam senzația de fierbinte pe care ți-o dă ceara, combinată cu senzația de smuls pe care o dă aparatul de epilat. Aici nu era nimic de smuls la suprafață, dar bănuiesc că era tocmai modul de acțiune al laserului la rădăcina fiecărui fir de păr.

*** 2 ***

Doar prima dată a fost pauză de o lună între ședințe. În rest, pauza a fost de cel puțin două luni. În tot acest timp, între ședințe n-am avut voie să folosesc decât lama – și mai mult n-am folosit-o. Mi-e groază să mă gândesc cum ar fi arătat picioarele mele după un an de folosit exclusiv lama – fără a exista ședințele de epilare cu laser!

*** 3 ***

Am rezistat de două ori, două luni întregi, fără să folosesc lama. Clar, până în ajunul sau în dimineața ședinței la care trebuia să mă prezint proaspăt epilată. Am vrut să văd ce se întâmplă. Firele au putut fi descrise mai degrabă „lunguțe” decât „dese”. Dar nu deranjante. Deloc multe. Deloc de… ursoaică! 🙂

*** 4 ***

Pe la ședințele 3, 4 – se activează foliculii care-s mai somnoroși de felul lor. Dar care există. Și care ies, de obicei, când au chef. De peste tot! Și din locuri în care nu știai că ai păr! 🙂 Aparatul acesta cu laser îi forțează să iasă din hibernare și, apoi, îi mănâncă cu rădăcină cu tot. Bine le face! La mine, etapa aceasta a fost vara. Adică… fix când ți-e lumea mai dragă. Atunci am folosit mai des lama. Dar „desul” acesta are o altă conotație când, de exemplu, pot spune că, în cele zece zile de stat la mare, am apelat la bic doar o singură dată!

*** 5 ***

După mare, la următoarea ședință am făcut o prostioară. Obișnuită să dau cu lama în dimineața zilei în care urma să mă prezint la epilat, am procedat așa și în septembrie. Doar că, de data aceasta, era mai bine să mă pregătesc din ajun. Și-o să vă spun de ce. Bronzul meu nu se duce în fâșii… ci în cocoloașe de piele, constant, fără urme, fără durere, la duș. Ca murdăria… Doar că acum, dând cu lama, am stresat nițel (mai mult) pielea și nu i-am oferit timp de refacere. A fost ca o exfoliere care mi-a sensibilizat zona picioarelor.

Deși la clinică am fost dată cu gel din abundență – și nivelul aproape de maxim ca intensitate al aparatului nu m-a deranjat deloc, în urma acelei ședințe am avut o arsură fină a pielii în câteva zone. Nimic grav și nimic din care aș putea acuza pe cineva de ceva. Știu, doar, că următoarea dată când voi mai avea programare la epilat după expunere multă la soare îmi voi face toate cele necesare cu o zi înainte. Seara. Și apoi mă voi da bine cu cremă reparatoare, ca pielea să fie îmblânzită și pregătită de întâlnirea cu laserul.

*** 6 ***

Nu mi-a crescut aproape deloc păr pe sub piele în timpul aceasta. N-am avut bubițe. Nici piele aspră sau descuamată. Pare cel mai scurt punct – dar e cel mai fin, catifelat, drag și numai bun de continuat să-l îngrijesc! 🙂

*** 7 ***

Revin la ceea ce spuneam la început. Mai e de lucru, voi mai cumpăra niște ședințe. Una, două, trei… vor fi pentru acum – ce rămâne, va fi bun rămas pentru câte o ședință de întreținere, din când în când.

Ce s-a dus, ce-a rămas? S-au dus firele cu rădăcină „sănătoasă”. Alea care-s cele mai negre, groase, urâte, inestetice, neplăcute nouă. Ei, alea plac cel mai mult epilatorului cu laser și pe acelea le omoară el mult mai ușor. Astfel, de la genunchi în jos mai am câte un fir pe ici, unul pe colo… cât să fie – dar să nu mă deranjeze aproape deloc. În partea de sus a piciorului, unde firul era de la început mai subțire, mai anemic, mai deschis la culoare – acolo mai e un pic de lucru.

Impresii după opt ședințe de epilare definitivă

Per total, un dat cu lama de sus până jos durează astăzi… cât un duș. Fără nevoia de a reveni, de a verifica, de a fi atentă la detalii. Pentru că fetele de la ABeauty Clinique Iași au avut grijă de toate detaliile și mi-au făcut viața mult, dar mult… infinit mai ușoară!

Simt, sincer, c-am primit o libertate – ca timp, ca mișcare, ca vestimentație, ca stare de spirit – pentru care înainte plăteam un preț fantastic. Prin urmare, fericirea picioarelor mele este mai mult decât a lor – e a mea, complet! Ca femeie, ca om căruia îi place să fie și să se poate îngrijit fără prea multe complicații. Mulțumesc!

[Foto credit: Andrei Prian]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *