Bucurii

Le-am citit celor mai simpatici copii cartea „BEBE, o poveste din burtică”!

Am trăit s-o fac și pe asta! Am fost invitatul Pro Vita Iași la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”. În alte dăți pășeam pe acolo în calitate de jurnalist pe domeniul învățământ, acum statutul mi s-a schimbat și-am fost… trecută la tablă! 🙂

Concret, am avut bucuria de a le citi elevilor de la două clase a II-a și o clasă a III-a cartea BEBE, o poveste din burtică. A fost o experiență în premieră, pe care nu știam cum o vor gusta copiii – cei mai simpatici, dar și cei mai critici spectatori.

Prin urmare, am avut maaari emoții! Însă și satisfacțiile au fost pe măsură! Căci am avut parte de ochi atenți și mirați, urechi ciulite, comunicare interactivă, dinamism, descoperiri faine și mult râs! Deși era vorba despre aceeași poveste, am reușit să simt c-o citesc, slavă Domnului, de fiecare dată de parcă-ar fi fost prima lectură – cu elemente de surpriză, de umor, cu întrebări, cu explicații și, cum îmi stă mie bine, cu o grămadă de strâmbături de om mare și deloc serios! 🙂

Am primit atenția copiilor, iar asta mi s-a părut, de departe, cel mai mare câștig! Elevii au ascultat povestea, au admirat toate planșele cu desene minunate din carte pe care Gabriela de la Pro Vita le arăta, au făcut comparații cu ceea ce știau ei deja despre bebelușii frățiori sau verișori. A fost uimitor să descopere cam cât de plină de aventuri și de veșnică învățare le-a fost părticica de viață în care s-au dezvoltat și au crescut în burtica mamei lor!

La fiecare final de lectură am primit aplauze și îmbrățișări! Am primit chiar și un desen de la o fetiță tare simpatică! Un băiat s-a ridicat și mi-a zis: Eu vă știu de pe internet, v-am ascultat spunând poezia Cum se face o carte! Alții au întrebat: Deci aveți un blog – cum se cheamă, ca să spun și eu acasă! Ups! 🙂 Per total, a fost o experiență plină de bucurie și de energie pozitivă.

Atelier lectura BEBE - o poveste din burtica - 01

Atelier lectura BEBE - o poveste din burtica - 02

Atelier lectura BEBE - o poveste din burtica - 03

Le mulțumesc copiilor că m-au acceptat și m-au primit în lumea lor! Le mulțumesc doamnelor de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, care mi-au dat voie să le ocup orele! Le mulțumesc și prietenilor de la Pro Vita pentru provocarea din cadrul Lunii pentru Viață și pentru că au avut încredere în mine!

Vă trimit spre postarea inițială despre BEBE, o poveste din burtică, dar las aici, mai la îndemână, și înregistrarea lecturii pe care am făcut-o atunci în #studiouldinmatiz.

Nu uitați, vă rog! Orice copil e unic din prima secundă și fiecare viață contează!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *