Şcoala părinţilor

BEBE – o poveste din burtică

BEBE – o poveste din burtică este o carte care m-a atras din prima secundă! Plină de culoare și de bucurie, de emoție și de aventură… am citit-o pe nerăsuflate. Și m-am amuzat, și-am lăcrimat, și m-am minunat!

BEBE - o poveste din burtica - Anda Pintilie

Scrisă pe înțelesul copiilor, cartea este plină de informații uimitoare și pentru noi, adulții! Căci viața din burtică este, cu adevărat, uimitoare! Și dacă am înțelege că viața e viață din prima secundă, că la 16 zile inimioara deja bate, că la 6 săptămâni bebe deja se mișcă, la primul centimetru deja sughite, la 10 săptămâni deja are amprente, la 11 zâmbește, la 20 simte durerea și teama… poate c-am trăi într-o lume mai bună! Poate am conștientiza că nu avem dreptul de a ne simți stăpâni pe trupul unui bebe – decât pentru a-l iubi la infinit!

Pe autoarea cărții, Veronica Iani, o ador! O ador pentru textul și ilustrațiile din BEBE – o poveste din burtică, carte apărută la Editura Life Learning Education. O ador și-i mulțumesc pentru toate trăirile prin care m-a purtat, pentru toate emoțiile pe care mi le-a transmis, pentru prezentarea unui asemenea erou de poveste – cea mai mare minune din univers! Nu în ultimul rând, îi mulțumesc Veronicăi pentru că mi-a permis, prin intermediul prietenilor de la Pro Vita Iași, să citesc povestea din burtică în #studiouldinmatiz!

Fiecare viață este un dar! Implicit, viața intrauterină este un dar – cea mai importantă etapă pe care o parcurge un omuleț, până a ajunge în brațele mamei!

Vezi/ ascultă și:

* IOANA – o poveste despre Sindromul Down

TUDOR – o poveste despre adopție

5 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *