Pentru minte,  Şcoala părinţilor,  Vorbe de duh

Anda și șobolanul, burta și copilul

Anda crede că în burta unei mame e viață! Că un copil e unic din prima secundă. Motiv pentru care… Anda e o înapoiată. O necivilizată. O baticoasă. Și, logic, o pupătoare de moaște!

Anda a citit aseară o știre despre un șobolan drăguț și grăsuț, blocat într-o gaură de canal și salvat de un veterinar și de… OPT pompieri! Anda recunoaște că s-a amuzat un pic, că i s-a părut nițel exagerată intervenția – dar că, în același timp, salută gestul oamenilor și-i dorește șobolanului din Germania viață frumoasă în continuare.

Anda și șobolanul, burta și copilul

[Imagine de OpenClipart-Vectors pe Pixabay]

Anda a citit declarația veterinarului care spunea: „Chiar și animalele care sunt detestate de mulți merită respect”. Apoi a devenit confuză. Pentru că Anda nu înțelege cum unii dintre comentatorii care aplaudă gradul de civilizație din care s-a născut știrea huiduie orice medic de oameni care îndrăznește să spună că pruncul din burta unei femei este o făptură vie, care merită viață și respect din prima secundă!

Adică un animal „detestat” de mulți merită respect, iar un copil sânge din sângele nostru și carne din carnea noastră poate fi ucis fără mustrări de conștiință la câteva zile, la câteva săptămâni și chiar la câteva luni? Pentru că nu-i animal? Sau pentru că e mai bine să credem că nu e viață? Pentru că nu-i blocat într-o gaură de canal – ci e așezat la loc cald și bun, în trupul unei mame?…

Anda știe că orice om e stăpân pe corpul său.

Și că, dacă omul are un coș pe față, îl strânge și-l nenorocește, până îl face mai mare – și apoi dispare. Coșul. Logic că omul e stăpân pe trupul său! Dar e stăpân și pe trupul pe care-l găzduiește? Pe trupul care nu este al lui și pe care, teoretic, ar trebui să-l protejeze? Adică… nu e ca și cum ai omorî o bubă, nu?

Anda poate înțelege că un șobolan are dreptul la viață. Și dacă șobolanul merită respect, Anda-și scoate și pălăria în fața lui! Nu are absolut nimic împotrivă! Dar Anda își dorește și echilibru, și armonie, și normalitate și conștientizare în lumea aceasta!

De aceea, Anda participă, în general, la evenimente care susțin… Viața! Pentru viața de om – om care-i unic din prima secundă!

Dacă nu-ți place subiectul Andei, tu poți mărșălui pentru viața și burta șobolanului și poți lua aminte la acest animal. Femela șobolan naște de cel puțin două ori pe an, între 6 și 10 pui! Pui pe care îi și alăptează, fără stresul că-și va strica… sânii! Deci, da! Dacă doresc, oamenii chiar au ce învăța – inclusiv de la animalele „detestate”! Hai să fim civilizați! Hai să ne respectăm! Și hai s-alegem viața!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *