OAMENI - în fiecare zi

Șapte câte șapte – ajutăm un elev să-și continue studiile și pasiunile!

Este a șaptea ediție în care oamenii minunați de la Fundația Comunitară Iași lansează Fondul de Burse. În acest context, sunt ajutați să continue studiile elevi din clasele V-XI care au obținut în anul școlar 2016-2017 media generală peste 8.50, iar venitul pe membru de familie nu a depășit 800 de lei în ultimele patru luni. De asemenea, Fondul de Burse are în atenție elevii din clasele I-XI care fac performanță în educaţie prin participarea la olimpiade şi concursuri, iar părinţii lor reușesc cu greu să țină pasul, din punct de vedere financiar…

Orice om cu suflet mare se poate implica în Fondul de Burse oferind o bursă anuală completă, fiind mentorul unui tânăr, făcând parte din grupul de psihologi voluntari ori dăruind „truse de intervenție pentru explorarea talentelor”. Mai multe detalii se găsesc: aici.

Ce m-a atras pe mine acum e, însă, o modalitate de sprijin mult mai ușoară – dar deloc de neglijat. Nu ia timp, nu ia bani mulți – și te îndeamnă să lucrezi, cu bucurie, în echipă! Într-un fel în echipă… fără să te țină „legat” de coechipieri! 🙂

Mesajul celor de la Fundația Comunitară sună cam așa:

Știai că…

Poți oferi o bursă unui copil sau unui tânăr împreună cu prietenii tăi?

De exemplu: Într-un grup de 7 prieteni, dacă fiecare ar dona 26 de lei timp de 12 luni, ar ajuta un copil cu o bursă întreagă.

Ce înseamnă acest lucru? Un copil își poate continua studiile, își poate hrăni pasiunea pe care situația financiară o îngrădește.

Fondul de Burse - Fundatia Comunitara Iasi

Și cum eu o bursă întreagă n-aș putea dona… și cum nici timpul nu mi-e cel mai bun prieten… și cum nici să nu-mi pese nu pot – am zis că acum e de mine, să pot ajuta și eu. Păi, cum să nu aibă cele șapte pietre un rol la ediția a șaptea, într-un grup de șapte? 🙂

Hai că 26 de lei pe lună, timp de un an, nu-i un capăt de lume! Pe noi nu ne sărăcesc cei 26 de lei oferiți lunar. Dar pe alții îi pot îmbogăți! Căci educația și ajutorul și omenia sunt mare bogăție și pot fi speranța în mai bine pentru un elev!

Lăsați un comentariu aici, să ne adunăm șapte și să pornim în ajutorul unui tânăr! După ce se încheie „echipa” asta, nu disperați! Scrieți în continuare și formați echipe sau găsiți-vă prieteni pe cont propriu și porniți în aventura unei fapte bune! Important nu este să fim vizibili, ci să fim! Uniți! OAMENI – în fiecare zi!

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *