Haz de necaz

Telekom și telekom(unicarea). Factura, cât e factura?

În loc de factura pe luna mai, primesc pe 31 mai un sms care-mi spunea: Factura dumneavoastră va fi emisă în curând. În această perioadă nu vor fi percepute penalizări, iar data scadentă va fi modificată corespunzător. Vă mulțumim pentru înțelegere.

I-am înțeles pe oameni. Oricând tehnica cea de toate zilele ne poate da rateuri și… ce să facem, depindem de ea. Am așteptat, totuși, un mesaj cu suma pe care trebuie s-o dau. La finalul lui iunie, am zis: E clar, vor pune acum, pe factura ce vine, plata pentru luna mai și plata pentru luna iunie. Nu că ar fi fost un lucru normal, dar se poate întâmpla.

Ieri, pe 4 iulie, primesc un nou sms. Surpriză! Factura dumneavoastră va fi emisă în curând. În această perioadă nu vor fi percepute penalizări, iar data scadentă va fi modificată corespunzător. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Ok, ok, dar totuși… eu când plătesc? Și mi-am propus ca săptămâna aceasta să trec pe la un sediu Telekom, să întreb dacă am voie să le dau banii.

Astăzi… o nouă zi, același prieten. Primesc sms. Să fie factura? Nu! Să fie direct o amenințare mică. Pentru a evita suspendarea serviciilor și înscrierea în Preventel, vă rugăm să achitați astăzi debitul în valoare de 66.45 lei, bla bla

Pe bune? Fabuloasa sumă de 66.45 de lei vrea să mă transforme în rău platnic și să mă pârască la creditorii pe care nu-i am? Păi… să mergem s-o plătim! Că tot ziceam că trec pe la Telekom. Și să plătesc și pe iunie, că sigur la sediu vor ști să-mi spună cât e factura.

Ei bine, nu s-a putut ști. E o problemă în sistem, nu funcționează nu știu ce. Factura din mai a fost emisă pe la mijlocul lui iunie, dar la mine n-a mai ajuns informarea. Factura din iunie n-a fost încă emisă, deși teoretic până pe 12 ar trebui s-o și plătesc. Nu merg sms-urile.

Dar cele de amenințare văd că funcționează!, constat amuzată.

Se pare că da… 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *