Haz de necaz,  Vorbe de duh

Să lungim lista cu superstiții!

Ca la fiecare început de an, chiloții roșii, banii din sutien, pupatul sub vâsc și multe alte asemenea superstiții camuflate în tradiții au încercat să-mi strice buna dispoziție. Pe oriunde mă întorc și pe oriunde mă răsucesc, cineva tot se găsește să-mi dea rețeta. Rețeta pentru un an perfect! Sau, din contra, îmi prezice numai dezastre – în funcție de acțiunile pe care le întreprind. După câteva mirări și câțiva nervi, am tras pe nas niște haz de necaz și-am început să creez, la rându-mi, stupizenii noi. Cine știe, poate are cineva nevoie de mai multe opreliști în mișcarea lui liniștită prin viață!

* Să nu-ți încarci niciodată telefonul în prima zi a anului. Altfel, în mai puțin de trei luni, nu vei mai putea să suni pe nimeni de pe el, iar conexiunea la internet va fi varză!

* Să nu lipsești de pe Facebook pe 1 ianuarie, ca să nu riști să stai în umbra virtuală un an întreg!

* Să tag-uiești de 70 de ori câte șapte din prietenii tăi și să le faci urări spumante și pline de artificii. Altfel, aceștia vor uita de tine și, nu numai că nu-ți vor transmite un gând bun, dar nici măcar ceva de dulce nu-ți vor spune!

Încă șapte superstiții

* Să nu-ți îmbrățișezi copilul nici măcar în somn în ziua de Sânt Vasile, pentru că riști să-l transformi în alintatul anului!

* Să nu te speli pe dinți în prima dimineață din an, ca să nu-ți strici fermecătorul zâmbet! În caz de probleme cu respirația, poți ronțăi trei boabe de orez, aruncate de copiii care te-au sorcovit, pe holul de la intrare.

* Dacă pisica latră în prima zi a anului, atunci îți prevestește o călătorie pe care o vei face în străinătate.

* Dacă strănuți imediat ce te-ai trezit din beție, vei avea parte de cel puțin un chef pe săptămână, pe parcursul întregului an!

* Dacă ieși afară, îmbracă-ți hainele pe dos. Cu șiretlicul ăsta, în prima zi a anului ai putea deveni invizibil!

* Dacă aluneci pe gheață și reușești să-ți menții echilibrul, vei afla o veste mare! Dacă, în urma alunecării, cazi pe spate – uită-te repede la cer și numără stelele. Câte stele sus pe cer, atâtea zile de concediu medical vei primi. Daca stelele-s la somn, mâine te întorci la serviciu. Dacă pici cu fața în jos, în urmărorii zece metri vei descoperi o comoară ascunsă în zăpadă!

* Dacă primești flori în prima zi a anului, smulge-le toate petalele și aruncă-le prin casă. Mai ales prin colțuri și pe sub paturi. Astfel, în acele locuri nu se va mai așeza deloc praful în următoarele 365 de zile!

Ideile crețe continuă

* Dacă peste toată mâncarea pe care o bagi în tine adaugi un strop de sirop făcut din sclipici, paiete și codițe de șoarece, vei slăbi garantat cinci kilograme!

Neapărat, dar neapărat! Astăzi să nu gândești azi deloc… ca să ai mintea odihnită pentru restul anului!

Evident, dar evident!, niciuna dintre regulile de mai sus nu se aplică vreunui cititor de Șapte pietre, care-i mai deștept decât cititorii lor! 🙂 Așa că, pe voi vă provoc să gândiți și să mai adăugați inventăciuni hazlii. Inventăciuni sau chiar superstiții auzite prin vecini, care v-au făcut, la vremea lor, să căscați ochii mari cât cepele!

Cât despre mine… eu v-am mai povestit. Nu-s superstițioasă, că mi-ar purta ghinion! :))

superstiții - balon mirat

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *