Pentru minte

Șapte pași pentru nefericire

1. Ridică-te supărat din pat și privește-te în oglindă. Ți-au mai ieșit un coș, un rid și un fir alb. Stoarce coșul, smulge firul și rămâi încruntat. Să nu zâmbești! N-ai niciun motiv! În plus, zâmbetul încrețește pielea!

2. Gândește-te că, dacă ziua de ieri a fost nașpa, cu siguranță, cea de astăzi va fi oribilă! Nimic nu va merge bine, mai ales că ești înconjurat de leneși, scorpii și neadaptați. Totuși, tu străduiește-te să fii tata și mama lor, să afle ei cine ești tu!

3. Ascultă cu paharul tot ce se vorbește despre tine. Lumea îți va confirma cât de mult te „iubește”, și-ți vei dovedi că ai dreptate ca și tu să-i urăști pe toți.

4. Nu încerca să faci vreo faptă bună și, dacă, totuși, ți-a scăpat, nu uita s-o treci în jurnal. Să-ți amintești mereu de ea, mai ales atunci când trebuie să-i scoți ochii beneficiarului.

5. Nu ierta și nu-ți cere iertare pentru nimic! Oricum, tu niciodată nu greșești! Prin urmare, nu e cazul să te umpli de sentimentalisme din astea ieftine și așa-zis creștinești.

6. Uită-te câte au strâns vecinii tăi și strânge și tu din dinți, cu invidie. Îngrijește-te de agoniseala și de belșugul lor, numără, socotește, calculează și înjură hoții, proștii cu noroc și rupții în fund. Fă-ți planuri de cum să prinzi și tu lozul cel mare. Nu căuta în interiorul tău, ci doar în exterior. Nu te bucura pentru nimeni, ci jelește pentru tine! Nici nu cere vreodată ajutorul! N-ai nevoie de muncă în echipă, când lozul cel mare ar putea fi doar al tău!

7. Seara, culcă-te convins că tu ești perfect și că n-ai nicio vină pentru jegul de peste zi. Nu schimba nimic! Ești prea bun pentru lumea asta, dar cei din jur oricum nu-și vor da seama vreodată…

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *