Hopa tropa prin oraş,  Pentru suflet

Ziua lui – a Sfântului Ioan Rusul

Așa cum v-ați putut da deja seama, el este unul dintre dragii mei.

Sfantul Ioan Rusul

El este Sfântul Ioan Rusul, despre a cărui viață puteți citi aici.

A fost un om simplu și smerit, cu mult drag de Hristos și de oameni. Din acest motiv, a rămas alături de noi și după trecerea sa la Ceruri. Trei dintre minunile lui sunt prezentate aici, iar minunea mea și felul în care am ajuns să-l cunosc pe Sfântul Ioan Rusul sunt povestite într-o altă pagină de blog.

Icoana prezentată mai sus face parte dintr-un colțișor de rai amenajat la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Galata – lăcaș mai des cunoscut nouă drept biserica galbenă.

Sfantul Ioan Rusul - colt de rai

În acel colțișor se găsesc chiar și brâul și fesul sfântului, aduse din Grecia, de la biserica în care se află moaștele sale.

Sfantul Ioan Rusul - brau si fes

O părticică mică de veșmânt al Sfântului Ioan Rusul este și la Biserica „Sfântul Nectarie”, din cartierul Alexandru cel Bun.

Sfântul Ioan Rusul este cel care, tot prin intermediul unei minuni și al unui prieten a arătat că sfinții nu trec cu vederea ziua în care sunt praznuiți. Se cuvine, dar, să nu ne uităm prietenii! Zi de zi, cu atât mai mult, de ziua lor! Să-i cinstim și să ne rugăm lor – să le cerem, dar să nu uităm să le mai și mulțumim!

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, pentru sfinții care au crescut în Biserica Ta! Slavă Ție, Dumnezeul nostru, pentru Sfântul Ioan Rusul, pe care ni l-ai dăruit nouă spre liniște și ajutor!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *