Din online

Alice în Ţara bucatelor

În câteva rânduri, i-am spus Albinuţei ceva de genul: Eşti super! Pentru perfecţiune, nu-ţi mai lipseşte decât să te muţi pe domeniu propriu! 🙂 Sunt convinsă ca n-am fost singura care a aşteptat acest moment cu sufletul la gură! Sunt, în acelaşi timp, încântată de faptul că aşteptarea a meritat! Pe bune!
Când intri în Ţara bucatelor – nu poţi decât să te simţi în lumea lui Alice! Alice Ciobanu, desigur! 🙂 Acum câteva zile, am citit pe Facebook o mărturisire, din timpul curăţeniei pe care o facea în noua ei căsuţă. Nu putea crede de unde a plecat – dar îi zâmbea sufletul, observând spre unde a ajuns! Iar finalul, clar, nu-i aici! Traseul este, însă, foarte frumos. Plin de bunătăţi şi de învăţăminte – demn de o doamnă şi de o albinuţă în ale bucătăritului. 

Alice- blog Tara bucatelor

Pe Alice nu o cunosc de-o veşnicie. Dar o ştiu de suficient timp, încât s-o simt un colaborator de nădejde, în multe dintre acţiunile umanitare pe care le întreprind aici, pe blog. E un om bun! Şi, sincer! Când se bucură – se bucură, când e tristă – e tristă, când te iubeşte – te iubeşte, iar când o superi – să pieri din ochii ei! 🙂 Între ingredientele pe care le foloseşte pentru fabricarea atâtor delicii îşi pune, mereu, o parte din suflet! Şi, mare suflet are femeia asta – de-l împarte cu noi toţi, zi de zi!
Nu ştiu dacă de pe blogul ei lipseşte vreo categorie. Este atât de bine şi de corect structurat încât şi eu, care într-o bucătărie mă rătăcesc – mă regăsesc în lumea ei! Îmi place! Fiecare reteţă e scrisă s-o înţeleg, fiecare poză e făcută să mă ademenească.
Pot să-mi aleg, simplu, să zburd doar pe aleea cu mâncare cu peşte sau cu legume, mă pot muta, apoi, la deserturi sau la băuturi de-ţi lasă gura apă, pot intra în cămara pentru la iarnă sau mă pot orienta în actualitatea zilelor astea – pentru a alege mâncarea de post. În acelaşi timp, dacă-s obosită de plimbări, mă pot tolăni la umbra indexului de reţete – pentru a găsi fix ceea ce vreau, dintre sute de reţete. Şi dintre altele, care vor răsări, de la zi la zi!

Acum, la un nou început de drum pentru tine, Alice – nu pot decât să-ţi doresc flacără bună la aragaz, sare, zahăr şi piper în cele mai potrivite cantităţi, chef şi spor în toate! Ai grijă, te rog, să nu ne îngraşi prea tare… dar nici să nu lipseşti prea mult din Ţara bucatelor… ca să slăbim, Doamne fereşte! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *