Publicitare,  Şcoala părinţilor

Sănătate pură în buricul târgului

Țin minte că un prieten de-al meu, din copilărie, suferea de astm bronșic. De câte ori aveau ocazia, părinții lui făceau băgăjelul și mergeau pe la câte o salină. Era un sacrificiu, dar și o porție supremă de sănătate. Când am intrat eu, prima dată, într-o salină, i-am întrebat pe-ai mei: Dar, ce caut aici? Doar nu-s bolnavă?! Însă, după o oră am înțeles singură că, deși nu eram bolnavă – am ieșit de acolo mult mai bine decât intrasem!
În momentul în care au început să apară salinele de oraș, m-am bucurat. Apoi, tot cercetând, m-am întristat. Căci, nu e greu să descoperi faptul că, în multe cazuri, ele nu sunt decât un loc de joacă pentru copii. Adică… sare de bucătărie pot să folosesc și eu, la mine-n casă… Era nevoie de ceva mai mult! Pentru oricare dintre noi – tânăr, mai puțin tânăr și chiar copil. O salină adevărată – așa cum am descoperit, de curând, la TERRA Centrum – poate fi un prieten de nădejde în cadrul afecțiunilor grave (boli respiratorii cronice, pneumonii, infecții respiratorii, alergii și altele), dar ne ajută și pe ăștia mai breji. Adică… să ridice mâna cine nu-i abonat la răceli sezoniere, sforăit, oboseală, stres ori mici depresii! 🙂
De aceea, unul dintre planurile noastre de viitor apropiat – adică, de după concediul pe care-l vom face la mare – era acela de a o duce pe Maria la salină. Și, da, am spus mai sus TERRA Centrum, pentru că acolo hotărâsem că se vor face escapadele. În acest context, nu mică-mare a fost coincidența ca Ioana să-mi vorbească, aseară, despre singura salină terapeutică din Iași. Ghinion – sau, din contra, bucurie! – a fost faptul că nu am lăsat-o să vorbească prea mult. Știam, deja, mai tot ce-mi era suficient pentru a zice da! Ascultasem recomandările specialiștilor, referitoare exclusiv la TERRA Centrum Iași. Poate părea totul pură reclamă însă, lăsați-mă să cred că, de exemplu, un medic precum Marin Burlea, președinte al Societății Române de Pediatrie, nu ar putea să vorbească cu atâta seninătate despre beneficiile salinoterapiei pentru un copil – dacă acestea nu ar exista.
Eu, una, înainte de noi răceli și de noi cure cu antibiotic… la modă și necesare, când ajunge cuțitul la os – vreau să facem o cură de salină. Pentru copil, dar și pentru părinți. Pentru că și noi trebuie să luptăm pentru a ne păstra sănătatea, cheful de viață și dispoziția de a fi plini de energie – acasă și la serviciu.

Când m-a auzit Ioana cât sunt de documentată și de încântată, mi-a făcut o propunere. Pentru voi! După ce ați aflat de aici despre TERRA Centrum și după ce vă veți mai documenta din câte surse vreți voi, e sigur că unii vă veți hotărî să vă faceți un abonament la salină.
Mai ales că, de exemplu, în această perioadă, un abonament de 12 ședințe pentru un copil și un însoțitor este de 140 de lei, iar un abonament de 12 ședințe pentru un pensionar este de 100 de lei!
Promoție la promoție – legat de oferta Ioanei și de susținerea celor de la TERRA Centrum – este faptul că, pentru orice abonament veți beneficia de o reducere de 50 de lei – dacă veți spune codul… șapte pietre! Anunţul este şi rămâne valabil până pe 15 septembrie! Mie mi se pare o afacere bună! O ședință sau două pot fi ok – dar, nu suficiente pentru a ne bucura și de rezultatele dorite. În schimb, un abonament poate fi un început. Și, dacă e și mai ieftin cu 50 de lei – de ce nu?!

La salina din Păcurari (fostul magazin Dedeman), programul e de luni până vineri, de la 9 la 21, iar sâmbăta și duminica – de la 9 la 17. Nu vă îmbrăcați prea gros și… pregătiți-vă să respirați! 🙂 Bineînțeles, vă aștept să reveniți pe blog și să-mi spuneți cum v-a fost!

5 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *