Evenimentul

Şcoala ieşeană – valori şi devenire

În timpul liceului, scriam la ziarul Evenimentul Regional al Moldovei, într-o pagină intitulată Forever Young. Era o pagină oferită elevilor din clasele IX-XII, pentru exersarea condeiului. Şi-am exersat. Şi-atât de frumos se vedea acolo semnat Anda Epure, încât simţeam că-mi explodează sufletul de bucurie!
Peste ani şi ani, semnătura mea a revenit în ziar – Anda Pintilie. Până la urmă, aceeaşi Anda, care a rătăcit prin diferite redacţii, până când şi-a dat seama că aici, unde este ea acum, e acasă.
Nu spun vorbe mari. Şi, nici nu mint când mă mândresc, mereu, cu echipa din care fac parte. Pentru că aici pot să-mi fac meseria. Aici pot să aplic din cele învăţate în şcoală şi, cel mai important, pot încă să mă bucur de semnătura mea, în dreptul unui text care să-mi aparţină!

Rămân la capitolul bucurii. Pentru că ediţia de astăzi a ziarului Evenimentul Regional al Moldovei este o adevărată motivaţie pentru mine – să cred şi să merg mai departe.

În colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Evenimentul va oferi în fiecare zi de vineri două pagini unui proiect intitulat Şcoala ieşeană – evenimente, valori şi devenire. Elevii, dar şi domnii profesori din toate unităţile de învăţământ vor avea ocazia să se prezinte şi altfel – decât prin intermediul unei ştiri. Cel mai important – creaţii literare ale copiilor, cu tot cu semnăturile lor, vor ieşi la lumină. Şi, vor aştepta aplauzele voastre! 

Şoc, şoc, şoc! Într-o lume în care fiecare adiere de vânt şochează şi în care talentul nu e şocant decât dacă frânge o beregată, Evenimentul Regional al Moldovei vă oferă posibilitatea de a citi şi altceva!

Vă urez, cu drag, lectură plăcută!
* Argument pentru traseul jurnalistic al şcolii ieşene – prof. dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general
* Şcoala – valori şi devenire – în acest număr, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”
* Cronica evenimentelor
* Viitorul recent
* Oglinda devenirilor de sine – creaţii ale elevilor

6 Comments

 • Jijie Andreea

  Buna,cand eram la liceu am scris si eu cateva articole dar spre ghinionul meu nu le mai am si tare mult as vrea sa le recuperez si sa le pastrez ca amintire.Ai idee unde as putea sa la gasesc?M-ar interesa sa stiu daca este vreun site de unde le-as putea copia.

  • anda_elena

   Uite, aici ar trebui sa gasesti scoala si textul tau! Daca ai scris in interiorul acestui proiect si daca profesorii au decis ca acest text va ajunge la ziar. E important, insa, de stiut, ca nu toate lucrarile au fost publicate – ci doar alea trecute prin toate mainile si aprobate, avand in vedere ca trebuiau ca, per total, sa se incadreze intr-un anumit numar de semne.

   • jijie andreea

    Buna…
    Le-am cautat dar se pare ca nu sunt atat de norocoasa … sa ma explic : in 2003 mi s-a publicat primul articol in evenimentul, pe atunci aveau o pagina numita Forever young,cred, si zic cred ca de atunci au trecut cativa anisori si a inceput sa se aseze praful pe si de amintirile mele.Nu au fost multe dar din pacate pentru mine acei anii de liceu se par ar fi pentru mine cel mai mare munte escalat de mine ….se intelege de la sine ca de atunci ma aflu intr-o coborare lenta si continua.Au fost in nr de 10 cred aparaute intr-o perioada relativ scurta de timp(1 an)…cand s-a aflat in liceu ca eu un oarecare mediocru la romana as fi in stare de asa ceva m-au magulti cerandu-mi acele articole… fiind singurele copii, le-am pierdut.

    • anda_elena

     Aaa, aia e cu totul altceva. În tinerețea mea am scris și eu la Forever Young :). Arhivă online de pe atunci nu mai este. Poate, doar dacă te duci direct la Evenimentul, să-i întrebi dacă îți permit accesul la arhiva de hârtie. Din păcate, eu nu te pot ajuta. Între timp, mi-am schimbat serviciul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *