Din online,  Umanitar

Hai să colindăm pentru ei!

Am primit un mail de la un om special. De la un om în fața căruia nu voi înceta vreodată să mă plec. De la un blogger mare – care a avut încredere în mine și m-a sprijinit încă de la prima campanie pe care am demarat-o pe cont propriu, pe blog – la începutul acestui an.
Chinezu – căci despre el este vorba! – mi-a dat o îndeletnicire. Mie și vouă. Nouă, OAMENI – în fiecare zi! El m-a rugat să vă rog ca să ne dăm o întâlnire sâmbătă, după-amiază :). Și, să mergem împreună, în număr cât mai mare, bloggeri și prieteni de bloggeri, cu suflet deschis – să cântăm o colindă, două, trei – în fața unei mașinării simpatice.
Pare o nebunie. Dar, e o nebunie frumoasă! Căci sâmbătă, în Iași, la Palas, între orele 14 și 22, Coca-Cola ne unește într-o campanie inedită. Oare am colinda pentru a face bine altor oameni? Eu spun că da. Pentru că știu o groază de persoane în stare să facă și mai mult de atât pentru un bine. Pentru că simt pe pielea mea și pe casa mea – care stă să se dărâme sub munții de saci cu tot felul de daruri pentru copiii de la Lunca Rateș – că lumea-i bună! Pentru că oameni cunoscuți și necunoscuți nu așteaptă, de multe ori, decât un semn – pentru a porni un adevărat tur de forță în sprijinirea unei fapte bune!
Acum e cazul să ne unim, din nou! Și, nu ne costă decât un… mers la colindat! Avem de colindat un automat – o găselniță specială. O mașinărie care va calcula, cum numai ea știe, cât suflet vom pune în fapta noastră! Lălăit ori sunete perfecte – nu asta contează – ci dorința de a fi împreună și de a oferi, prin colindat și, implicit, printr-un punctaj pe care îl vom primi – o anume sumă de bani. Banii care se vor strânge de la noi și de la fiecare colindător în parte vor ajunge la copiii sprijiniți de Fundația Inocenti!
Donații uriașe sper să se adune – toate, doar cu un efort minim din partea noastră. Acela de a ne încumeta să ieșim din casă. Să ne întâlnim sâmbătă, la ora 18, la intrarea dinspre Palatul Culturii/ Teatrul Luceafărul – aceea de dinainte de a începe coborârea scărilor. La ușa care se rotește! Să ne întâlnim și să tragem o cântare, să ne filmăm, să ne pozăm, să râdem de noi și de alții, să ne simțim bine și, până la urmă, să facem o faptă bună!
Vă rog să spuneți prezent și garantez un zâmbet mare și un mulțumesc din toată inima! Pentru că fac asta chiar așa, din toată inima. Și, pentru că nu am niciun interes ascuns, vă mărturisesc că, în urma acțiunii acesteia, este posibil ca, într-un viitor, să primesc o mică sponsorizare. Mi-e greu să spun că banii se vor duce în buzunarul meu, câtă vreme știți că, și în viitor, vor exista campanii. Câtă vreme știți că problemele de organizare, de foit mașina, de pus benzină, de reparat mașina, de calculat, sortat, nedormit – sunt mereu doar din buzunarul meu și doar din dorința mea. Așa că, bănuții primiți, câți vor fi, când vor fi să fie, tot în campanii se vor concretiza :). Și, tot împreună ne vom bucura de roadele lor!
Revenind! Haideți la colindat! Haideți la fapte bune! Vă rog și vă aștept sâmbătă, 15 decembrie, la ora 18, la Palas! Mulțumesc!

[Despre campania Coca-Cola sunt invitați să scrie și alți bloggeri. Puteți să anunțați evenimentul de sâmbătă, dar să vă băgați și în competiția pe care au inițiat-o cei de la Blogal Initiative!]

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *