Din online

Cu ortodoxia la blogmeet

La inițiativa părintelui Serafim, ieri am participat la o întâlnire altfel. La un blogmeet ortodox! Poate suna ciudat, însă a fost, cu adevărat, foarte fain! Am fost mai puțini bloggeri decât la blogmeet-urile obișnuite, însă acest lucru ne-a permis să vorbim toți cu toți și să punem țara la cale.
Mi-a părut bine să-l reîntâlnesc pe părintele Serafim, dar și pe părintele Andrei și pe Cristian. M-am bucurat să-i cunosc pe doamna Cristina și pe Ionuț, dar și pe o altă viitoare bloggeriță. L-am dus și pe George acolo – singurul intrus în blogmeet, dar destul de bine fixat în celălalt termen care a compus întâlnirea, și anume – ortodox :).
Acum, bănuiesc că unii își imaginează deja că am făcut zeci de rugăciuni și de mătănii, că am trecut în revistă toți sfinții și-am aprins toate lumânările pe care le-am găsit la Golia. În realitate, am fost foarte… normali – cu toate că nici varianta închipuită nu mi se pare total anormală. Am discutat de toate, pornind de la detalii tehnice în ceea ce privește calculatorul, în general și blogul, în special, până la rețele de socializare, trafic și unici, degete de la picioare, întâmplări de prin străinătate, cărți citite, bancuri cu tâlc, etcetera. Am băut apă minerală și sucuri, am mâncat covrigei, alune și porumb prăjit și am râs cât pentru toată săptămâna.
Logic, am abordat și teme ce țin de religie, de credință și de necredință – de modul în care exprimăm dragostea sau hula în online. Și, am promis să ne gândim la un proiect, care să genereze valuri. Prin care să ne sprijinim reciproc, să ne promovăm, să scoatem la lumină și binele care se întâmplă într-o viață trăită în spirit ortodox. Să aducem din întuneric povești și oameni despre care merită să vorbim.
Mi-a plăcut seara de ieri. Pentru că a fost deschisă și liberă. Și pentru că părintele Serafim a rămas fix așa, cum îl știam eu de la un blogmeet obișnuit. Același care vorbește despre dragoste și durere și care face revel în club! Așa că, Doamne ajută la cât mai multe întâlniri!

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *