Publicitare

O lume întreagă într-un cadou

Atunci când am de făcut un cadou… sunt puţin cam stresată. Pentru că nu-mi vine să ofer un dar, doar ca să mă bag în seamă. Trebuie să-mi placă ceea ce cumpăr, dar să mă asigur că îi va plăcea şi celui care îl va primi. În plus, trebuie neapărat să văd o utilitate şi o idee faină în lucruşorul pe care-l aleg. Să arate bine spre surprinzător şi să uimească. Să fie altceva! Şi… bineînţeles, să nu mai existe deja o dublură în inventarul omului pe care-l voi ferici!
De curând, am fost responsabilă cu achiziţionarea unui dar special, pentru un domn special. Tipul acela de om care are de toate şi, căruia, în principiu, nu-i mai trebuie nimic. Un domn foarte finuţ, care se respectă şi care adoră să călătorească. Dacă misiunea mea, într-un context cu totul obişnuit, este considerată a fi dificilă – cam cum urma să se deruleze momentul acesta? Când trebuia să caut idei cadouri bărbaţi? Şi nu pentru orice fel de bărbaţi, ci cadouri pentru şefi? Aşa că, provocarea a fost uriaşă! A trebuit să cumpăr un cadou de lux, fără să mă zgârcesc, dar şi fără să cheltui inutil. A trebuit, de asemenea, să intru în pielea personajului, să mă întreb ce anume i-ar plăcea dar, din diverse motive, amână să cumpere.

Pentru că era nevoie să rezolv totul în timp util, am renunţat din start la ideea de a colinda magazinele. Mi s-a părut mai comod şi, implicit, mai practic, să caut darul în mediul virtual. În primă fază, am fost buimăcită de varietatea de oferte de la secţiunile cadouri bărbaţi, dar am hotărât să apelez la sfaturi de consiliere de la specialiştii online. Apoi, am decis să mă opresc asupra unui cadou din acela, specific bărbătesc – cu o sticlă de vin bun şi câteva pahare. Clasic… aş spune! Numai că eu nu voiam ca prezentarea să fie atât de clasică. Prin urmare, cercetările au continuat! Pentru că în biroul domnului special era nevoie şi de un mini-bar special. Ascuns, în primă fază şi surprinzător – atunci când îşi face apariţia. Un mini-bar care să stârnească zâmbet şi încântare celor care-l descoperă şi care să fie, de ce nu?, un motiv de mândrie pentru posesorul său. Toate caracteristicile acestea s-au unit într-un singur produs, care mi-a luat ochii atunci când l-am găsit!

Nu puteam să cred că s-a inventat şi aşa ceva! Un mini-bar sub forma unui glob pământesc! Domnul, amator şi vinuri bune şi de călătorii în jurul lumii, avea să fie, cu siguranţă, fascinat de atenţia primită! Asta mi-am spus atunci când am făcut comanda, printr-un simplu click – şi când darul a fost adus, în numai o zi – la uşa noastră.

Reacţia domnului a depăşit, însă, orice aşteptări! A fost atât de încântat, încât a rotit globul toată seara! La un pahar de vorbă, ne-a povestit peripeţii din călătorii mai vechi şi mai noi. Ne-a povestit despre ţările în care visează să mai ajungă, despre locurile care îl fascinează. Am citit, pe chipul lui, fericire de bărbat şi de copil, în acelaşi timp. Şi atunci am realizat că, dacă ştii ce şi unde să cauţi, dacă te interesează în mod deosebit ca omul căruia îi faci un dar să fie şi încântat – reuşeşti! Eu am reuşit. Şi-am reuşit să fac asta într-un mod modern, fără să cutreier magazinele, fără să mă enervez în trafic, fără să fiu dezamăgită de rezultate! Globul pământesc şi-a făcut, într-un mod ingenios şi captivant datoria!

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *