Hopa tropa prin oraş,  Pentru minte

O seară naivă și faină

Am avut o zi cumplită (sau o durere cumplită de măsele…). Eh, nimic n-a mai contat, atunci când am întâlnit oameni dragi, fețe cunoscute, copii minunați și idei fantastice – la Seara Naivă a Olimpicilor Ieșeni! Olimpici – nu la sport – ci la fizică, chimie, geografie, istorie, biologie, informatică, franceză! Mici genii – mari exemple pentru noi, muritorii de rând! 20. Dintr-o mulțime de olimpici de excepție ai Iașului.
De când sunt eu conectată la realitatea învățământului ieșean, nu-mi amintesc să fi văzut vreodată oameni de afaceri interesați de soarta olimpicilor. Premii pentru olimpici ori recunoaștere a meritelor? Mai mult de-o diplomă jenantă de la primar și-o strângere de mână pentru o super-poză de ziar, nu prea… Cu toate acestea, astăzi s-a spart gheața! Iar despre seara aceasta îmi voi aminti, mereu, cu drag – drept începutul a ceea ce sper să urmeze.
A fost o seară naivă. Naivă… pentru că, în vremurile noastre ești destul de naiv dacă acorzi atenție unor oameni cu adevărat valoroși! Adică… la ce ai promova un olimpic, când poți face atâtea chestii faine cu omeni proști, bogați, snobi, dezbrăcați?! E șocant să fii atât de naiv, încât să promovezi deșteptăciunea, să riști ca interlocutorul să fie mai deștept decât tine! ȘOC! ȘOC! ȘOC!  Tocmai de asta mi-a plăcut! Am fost la un eveniment la care eram cea mai mică și mai prăpădită de acolo. Am fost alături de copii care mi-ar putea da oricând lecții și care m-ar face praf într-o confruntare – în domeniile în care sunt olimpici – și nu numai!

Pe naivul Vali Tătar, organizatorul evenimentului și creatorul Fructe Naive l-am cunoscut la 11even 2011.
L-am revăzut, apoi, la diverse activități – iar el m-a văzut astăzi, pentru prima dată! 🙂 Oricând va fi o onoare să-l reîntâlnesc pentru simplu motiv că, în naivitatea lui – face niște lucruri la care alții se tem să se și gândească! Felicitări!
În seara asta, Vali a strâns aplauze pentru olimpici, a cules mulțumiri și a făcut altceva. A adus 20 de tineri talentați în centrul atenției, la Cafeneaua Veche, de pe Lăpușneanu. Și nu i-a adus oricum – ci în adevărate bijuterii pe roți – de la SEAT Iași. Alături de partenerii de la Icar Tours, Vali a promis o excursie la Moșia Cai de Vis. Olimpicilor și unor bloggeri – bloggeri ce se vor implica într-un progrămel fain, numit Adoptă un olimpic! Ideea aceasta îi aparține lui Ines – reprezentantă a Fundației Comunitare Iași.
Olimpicii au mai primit servicii medicale avansate și consultații gratuite de la Arcadia, abonamente pe o lună la sală, piscină, saună de la Club Moving, pachete speciale de cărți de la Cărturești și flori de la FloralStudio. Prin tragere la sorți, Mobila Grande a acordat trei scaune ergonomice cu suport lombar. Și-au mai fost gustări de la Fides Express, vinuri de la Gramma și, clar!, sucuri cu Fructe Naive! În plus, cei de la Studioul de Film Rofilco și Pro Image au fost prezenți la eveniment și promit să rămână în continuare alături de olimpici!

Nu pot să spun dacă a fost mult sau puțin… pentru că a fost enorm! A fost un pas uriaș, un pas ce s-a făcut în întâmpinarea unor copii care chiar merită! Aplauze, spun! Și, în naivitatea mea, declar: VA CONTINUA!

Sursă foto: Gabriela Doboş.

5 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *