Publicitare

Obligativitate şi responsabilitate

Mare parte din viaţa mea offline se desfăşoară în trafic. În ciuda unui Iaşi distrus, mie îmi place, în continuare, să conduc! Nu mă enervez decât foarte rar, iar în momentele în care stau de cinci ori la acelaşi semafor profit să admir/ analizez/ creionez oamenii.

Incidente există. Şoferi nervoşi, la greu! Şi, atunci, pentru a-mi păstra relaxarea, încerc să fiu corectă. Să nu încalc (prea multe) reguli de circulaţie şi, mai ales, să am toate actele şi toate plăţile la zi. Dacă, pentru unii, a-şi face asigurări RCA înseamnă o variantă opţională, în cazul meu – acest aspect intră la categoria obligativitate şi responsabilitate.
Mă respect! Şi, ca s-o fac până la capăt, aleg mereu un RCA de calitate. Uneori, discut direct cu un broker asigurări. În alte ocazii, fac eu săpături. Online – că în stradă se ocupă alţii… Cel mai fain mi se pare că acum putem să ne facem singuri un calcul RCA, fără prea multă bătaie de cap! Din faţa calculatorului, de aici de unde ne petrecem restul vieţii – când nu suntem la volan.
Avem la dispoziţie toate mijloacele moderne pentru a fi legali şi, cât de cât, mai liniştiţi. De ce n-am profita de ele? De ce n-am evita ghinionul fiind, în primul rând, cinstiţi cu noi înşine şi cu averea noastră pe roţi?!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *